Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου πρόεδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στελέχη της ΝΔ, αλλά και πολιτικοί αρχηγοί με μηνύματα τους αποχαιτερούν τον πρώην πρωθυπουργό και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια.

Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε. Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη».

Τζανακόπουλος: Λυπηρό γεγονός

«Λυπηρό γεγονός» χαρακτηρίζει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του. «Ο θάνατος του κ. Μητσοτάκη είναι ένα λυπηρό γεγονός. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του» αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος σε ανάρτησή του στο twitter.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν μια προσωπικότητα που σφράγισε ανεξίτηλα κατά τη διάρκεια της πολυετούς πολιτικής και κοινοβουλευτικής του δράσης το δημόσιο βίο του τόπου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, επικεφαλής του οποίου διετέλεσε δις ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Παπαδημούλης: Ο τελευταίος από μια γενιά ηγετών, που 'έφυγε' πριν από αυτόν

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο τελευταίος από μια γενιά ηγετών, που 'έφυγε' πριν από αυτόν. Σε όλους αξίζει ο σεβασμός, από φίλους και αντιπάλους», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Δραγασάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πάντα επεδίωκε να συνομιλεί με την Αριστερά

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας αυθεντικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης, που σεβόταν τους αντιπάλους του. Σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού βίου του, ήταν ιδεολογικά απέναντι στην Αριστερά, πάντα όμως επεδίωκε να συνομιλεί μαζί της και να αναζητά κοινούς τόπους. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου», δήλωσε, με ανάρτηση του στο Τwitter, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ