Στελέχη της ΝΔ αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη -«Εφυγε ένας μεγάλος της πολιτικής του ορθολογισμού» - iefimerida.gr

Στελέχη της ΝΔ αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη -«Εφυγε ένας μεγάλος της πολιτικής του ορθολογισμού»

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας αποχαιρετούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ως έναν «μεγάλο της πολιτικής του ορθολογισμού και του μέτρου» τον χαρακτήρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

«Εφυγε ένας μεγάλος της πολιτικής του ορθολογισμού και του μέτρου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε», έγραψε.

Έφυγε ένας μεγάλος της πολιτικής του ορθολογισμού και του μέτρου.
Καλό ταξίδι Πρόεδρε. pic.twitter.com/qSBWVZqNNZ

Από την πλευρά του ο Μακάριος Λαζαρίδης ανέφερε: «Ησουν πάντα μπροστά από την εποχή σου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε...», αναρτώντας κοινή τους φωτογραφία.

Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε... #Μητσοτάκης #Mitsotakis pic.twitter.com/jBq4bvR3TE

«Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην σοφία του οποίου προστρέχαμε, είναι μία μεγάλη απώλεια για την παράταξη και την χώρα», έγραψε ο Νίκος Δένδιας.

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην σοφία του οποίου προστρέχαμε, είναι μία μεγάλη απώλεια για την παράταξη και την χώρα.

Αβραμόπουλος: Η ελληνική ιστορία τον κατέταξε στην κατηγορία των μεγάλων φυσικών ηγετών

Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκφράζει, με συλλυπητήρια δήλωσή του, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας λόγο για την «τελευταία μεγάλη προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε τη μεταπολεμική ιστορία της χώρας».

«Αποχαιρετούμε με σεβασμό, συγκίνηση, τιμή, αναγνώριση και αγάπη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την τελευταία μεγάλη αυτή προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Μια ηγετική μορφή που την διέκρινε σύνεση, ρεαλισμός, πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη και της οποίας η προσφορά και παρακαταθήκη στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Ελλάδα είναι σήμερα οδηγός σκέψεων και πράξεων» σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος.

«Στέκομαι με σεβασμό στη μνήμη του και βαθιά αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής του στην πολιτική μου διαδρομή και στη διαμόρφωση των αρχών της και μοιράζομαι τα ανθρώπινα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτόν τον αποχωρισμό με τον Κυριάκο, την Ντόρα, την Αλεξάνδρα, την Κατερίνα και τις οικογένειες τους. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η ελληνική ιστορία έχει κατατάξει στην κατηγορία των μεγάλων φυσικών ηγετών», καταλήγει ο Έλληνας Επίτροπος, στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Κικίλιας: Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της ΝΔ και για τη χώρα

«Εκπροσωπώντας σύσσωμη την οικογένεια της ΝΔ θέλω να αποτισω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη, πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό της χώρας τον Κ. Μητσοτάκη» είπε, μιλώντας στον Αντ1, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Έναν πολιτικό που ήταν μπροστά από την εποχή του, που είπε πράγματα που ενδεχομένως τότε να ήταν και αντιδημοφιλή και που πρόλαβε εν ζωή να γευτεί την δικαίωση των πολιτικών του. Θα είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της ΝΔ και για τη χώρα» τόνισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Εμείς χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι οριζόντια η ελληνική κοινωνία και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αναγνωρίζει ότι υπήρξαν και υπάρχουν πολιτικοί με σθένος και παράστημα, που είπαν μεγάλες αλήθειες σε εποχές που τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στο τέλος, στο κλείσιμο της μεταπολίτευσης, δικαιώνονται για τις πολιτικές τους».

Τζιτζικώστας: Εβλεπε πάντα μπροστά από την εποχή του

«Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ένα μεγάλο ηγέτη, μια εμβληματική πολιτική φυσιογνωμία που έβλεπε πάντα μπροστά από την εποχή του» αναφέρει, σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού.

Ο ίδιος τον χαρακτηρίζει διορατικό και τολμηρό πολιτικό, που υπερασπιζόταν με ειλικρίνεια και θάρρος τις πολιτικές του επιλογές, ευρωπαϊστή και βαθύτατα δημοκράτη, φωνή της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης σε εποχές δύσκολες για τη χώρα. «Με το θάνατό του κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου» αναφέρει και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ