Μπροστά η Μέρκελ σε δημοσκόπηση για βουλευτικές εκλογές σε γερμανικό κρατίδιο

Αν και με χαμηλό ποσοοστό, η Άγκελα Μέρκελ και οι Χριστιανοδημοκράτες φαίνεται να επικρατούν στις τοπικές βουλευτικές εκλογές του κρατιδίου του Σλέσβιχ Χόλσταϊ, την Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politbarometer Extra, το 32% των ψηφοφόρων θα ψηφίσει το CDU, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Μάρτιν Σουλτς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει ποσοστό 29%.

Η διαφορά αυτή, αν και δίνει χαμηλότερα ποσοστά, είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη μεταξύ των δύο κομμάτων το 2012.

Τότε το το CDU είχε λάβει 30,8% και και το SPD 30,4% αντίστοιχα.

Μεταξύ των κομμάτων που προβλέπεται ότι θα εισέλθουν στο τοπικό κοινοβούλιο είναι οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με ποσοστό 11%, το κόμμα των Πρασίνων με 12% και το ξενοφοβικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 6%.

Το 43% των ψηφοφόρων προβλέπεται ότι θα υποστηρίξει τον νυν πρωθυπουργό του κρατιδίου Τόρστεν Άλμπιγκ του SPD, ενώ ο αντίπαλός του από το CDU, Ντάνιελ Γκιούντερ, προβλέπεται ότι θα λάβει ποσοστό 36%.

Οι βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ Χόλσταϊν, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, οι εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας την 14η Μαΐου όπως και η εκλογική αναμέτρηση του Μαρτίου στο Σάαρ θεωρήθηκαν κρίσιμα τεστ για τον Μάρτιν Σουλτς που πρόσφατα ανέλαβε την ηγεσία του SPD.

Στο Σάαρ το SPD κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 29,6% των ψήφων έναντι 40,7% του CDU.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Μέρκελ Εκλογές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ