Γαλλία: Ενας στους τρεις ψηφοφόρους του Μελανσόν θα ψηφίσει Μακρόν - iefimerida.gr

Γαλλία: Ενας στους τρεις ψηφοφόρους του Μελανσόν θα ψηφίσει Μακρόν

Φωτογραφία:  Aris Oikonomou/SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν στους τρεις ψηφοφόρους του νεοκομμουνιστή Ζαν Λυκ Μελανσόν, εισπράττει ο Εμάνουελ Μακρόν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Ομως τα 2/3 όσων στήριξαν Μελανσόν επιλέγει αποχή ή λευκό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη, τα δύο τρίτα των υποστηρικτών του Ζαν-Λυκ Μελανσόν είτε θα απέχουν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών είτε θα ψηφίσουν λευκό.

Ωστόσο ποσοστό της τάξης του 35% σχεδόν ανέφερε ότι θα ψηφίσει τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

Μεταξύ των περίπου 243.000 προσώπων που είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα του κινήματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» και ψήφισαν στην ανεπίσημη αυτή έρευνα, το 36% επέλεξε λευκό ή άκυρο και το 29% την αποχή.

Τον Μακρόν απάντησε ότι θα ψηφίσει ένα 34,8% ενώ στις ιδιαιτερότητες της έρευνας είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν είχαν καν την επιλογή της ψήφου υπέρ της Μαρίν Λεπέν, καθώς δεν δινόταν στη δημοσκόπηση ούτε ως επιλογή.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις λίγες μέρες πριν το δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών, καταδεικνύουν τον Μακρόν ως επικρατέστερο με ποσοστό μάλιστα της τάξης του 60%.

Κάτι που για να ισχύει, θα πρέπει ποσοστό 20% του Μελανσόν να προσχωρήσουν στον πρώην τραπεζίτη.

Συνολικά, περίπου 7 εκατομμύρια Γάλλοι ψήφισαν τον Μελανσόν στον πρώτο γύρο, ενώ ο ίδιος είχε καταστήσει σαφές ότι φυσικά δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Λεπέν, ούτε περιμένει κανένας από τους υποστηρικτές του να την ψηφίσουν.

Παράλληλα, άλλη δημοσκόπηση, που διεξήγαγε η εταιρεία Elabe για το δίκτυο BFMTV και το περιοδικό L'Express, κατέγραψε μεγάλο προβάδισμα του Μακρόν επί της Λεπέν, 59% έναντι 41%, αλλά με τον κεντρώο πρώην υπουργό Οικονομίας του απερχόμενου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να χάνει 5 μονάδες και την υποψήφια της ακροδεξιάς να κερδίζει 5 μονάδες σε σχέσει με την δημοσκόπηση της 24ης Απριλίου, μία ημέρα μετά τον πρώτο γύρο.

Το 18% των ερωτηθέντων από την Elabe που θεωρεί σίγουρο ή σχεδόν σίγουρο ότι θα πάει να ψηφίσει παραμένει ωστόσο αναποφάσιστο σε αυτό το στάδιο για την επιλογή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μελανσόν μακρον Εκλογές Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ