Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δικαστή του, επειδή δεν ήθελε να πολεμήσει - iefimerida.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δικαστή του, επειδή δεν ήθελε να πολεμήσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τζιχαντιστές του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» αποκεφάλισαν τον δικαστή τους στην περιφέρεια του Τίγρη, επειδή αρνήθηκε να μετάσχει σε επίθεση κατά των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στη Μοσούλη.

Αυτόπτης μάρτυς από τη Νινευή ανέφερε στο ιρακινό δίκτυο Alsumaria News ότι οι σουνίτες εξτρεμιστές «αποκεφάλισαν τον δικαστή μπροστά στον κόσμο» στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής που υιοθέτησε το «Ισλαμικό Κράτος» για να αναγκάσει τα ηγετικά του στελέχη να πολεμήσουν και για να «ενθαρρύνει» ντόπιους να λάβουν μέρος στη μάχη της Μοσούλης, του μεγαλύτερου προπυργίου της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ιράκ.

Πληροφορίες ότι το «Ισλαμικό Κράτος» εκτελεί μέλη του επειδή αποφεύγουν τη μάχη, ή λιποτακτούν απ’ τα πεδία των μαχών βλέπουν συχνά πυκνά το φως της δημοσιότητας από την έναρξη της επιχείρησης του ιρακινού στρατού για την άλωση της Μοσούλης τον Οκτώβριο.

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δικαστή του, επειδή δεν ήθελε να πολεμήσει  | iefimerida.gr 0

Η ανατολική Μοσούλη έπεσε στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων τον Ιανουάριο, ενώ ένα μήνα αργότερα άρχισε η επιχείρηση για την ανακατάληψη του δυτικού τομέα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί στην πυκνοκατοικημένη Παλιά Πόλη, αλλά συναντούν σκληρή αντίσταση στα στενοσόκακα απ’ τους τζιχαντιστές που χρησιμοποιούν συχνά αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ