Ταρτάρ με ντομάτα και αβοκάντο

Οταν λέμε ταρτάρ εννοούμε συνήθως τον ωμό κιμά, αλλά ο όρος επεκτάθηκε και σε πολλά άλλα πιάτα. Οπως αυτό παρακάτω.

Υλικά

  • 2 αβοκάντο ώριμα, όχι υπερβολικά
  • 2 ντομάτες
  • 100 γραμμάρια σολωμό καπνιστό
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
  • Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά γλυκού κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο
  • Σπόροι κουκουναριού, σωταρισμένοι, προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Σε μπολ κόψτε τα αβοκάντο σε μικρούς κύβους και ρίξτε τους λίγο χυμό λεμόνι
  • Προσθέστε τον σολωμό σε κομματάκια, την κρέμα γάλακτος και τον άνιθο
  • Βάλτε τα στο ψυγείο
  • Κόψτε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρέστε τους σπόρους, κόψτε σε κυβάκια
  • Οταν είναι να σερβίρετε, πάρτε το πιάτο και τοποθετήστε πάνω του μια μικρή φόρμα χωρίς πάτο
  • Βάλτε μέσα στη φόρμα πρώτα το αβοκάντο-σολωμό, σπρώξτε καλά
  • Από πάνω τοποθετήστε τις ντομάτες και αφαιρέστε τη φόρμα
  • Μένει το ταρτάρ στο πιάτο -Ρίξτε από πάνω λίγο μπαλσάμικο και κουκουνάρι
  • Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή σκέτο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ταρτάρ ντοματα αβοκάντο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ