Ανοίγει ο β' γύρος για τις αδειοδοτήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - iefimerida.gr

Ανοίγει ο β' γύρος για τις αδειοδοτήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Κύπρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο β' γύρος των αδειοδοτήσεων για τα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου. Έως το τέλος του μήνα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση που θα αφορά τα υπόλοιπα οικόπεδα της ΑΟΖ της Κύπρου, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Πραξούλα Αντωνιάδου, η οποία μεταβαίνει αύριο στο Ισραήλ για επαφές με επιχειρηματίες.

Η κ. Αντωνιάδου θα επισκεφθεί αύριο το Ισραήλ μαζί με πολυπληθή αντιπροσωπεία προκειμένου να συμμετάσχει σε Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Τελ Αβίβ, το οποίο οργανώνουν το ΚΕΒΕ και το Υπουργείο Εμπορίου σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό σύνδεσμο Κύπρου-Ισραήλ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Enterprise Europe Network και το Επιμελητήριο του Ισραήλ.

Η υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι σκοπός της πολυμελούς κυπριακής αντιπροσωπείας η οποία θα μεταβεί στο Ισραήλ, είναι η προώθηση των επενδύσεων στην Κύπρο και ευρύτερα της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών. Παράλληλα θα υπάρξουν και διερευνητικές επαφές με ισραηλινές εταιρείς που ενδιαφέρονται για τα άλλα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Προδιαγράφεται μια νέα περίοδος ανάπτυξης και σίγουρα διαφαίνονται προοπτικές», ανέφερε η κ. Αντωνιάδου προσθέτοντας πως «οι εταιρείες που θα βρεθούν εδώ πρώτες θα είναι αυτές που θα μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία στο μέγιστο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ