Πίτα με κολοκυθάκι και φέτα, χωρίς φύλλο

Ο εξυπνότερος τρόπος να τρώτε πίτες ελαφριές, κατάλληλες για την σεζόν. Είναι ένα αλμυρό κέηκ που μπορείτε να σερβίρετε ως κυρίως πιάτο.


Υλικά

  • 1 κολοκυθάκι
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3 αυγά
  • Λίγα φύλλα δυόσμο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελάχιστο μπέικιν αν θέλετε να φουσκώσει

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πλύντε το κολοκύθι και τρίψτε το στον τρίφτη, στο χοντρό
  • Στίψτε το να φύγουν τα υγρά του
  • Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι σε μπολ
  • Κάντε μια τρυπούλα στο κέντρο, ρίξτε τα αυγά, το λάδι και το γάλα
  • Ανακατέψτε με κουτάλι καλά
  • Προσθέστε τη φέτα σε κομματάκια, το κολοκύθι και δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήστε 30 λεπτά
  • Βάλτε την πίτα σας σε φόρμα κέηκ, είναι πιο όμορφο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πίτα κολοκυθάκι φέτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ