To λάθος που κάνεις με τα γαλακτοκομικά και δεν σε αφήνει να χάσεις βάρος

Αποφασίζεις να χάσεις βάρος και λανθασμένα, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να αποκλείσεις διατροφικές ομάδες που νομίζεις ότι σε επιβαρύνουν.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί).

Διαφυλάσσουν την καλή υγεία των οστών και των δοντιών, καταπολεμούν την παχυσαρκία (Έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι πιο αδύνατα σε σύγκριση με τα άτομα που δεν καταναλώνουν), την αρτηριακή πίεση (το ασβέστιο μπορεί να δεσμεύει τα λιπαρά στο στομάχι και έτσι εμποδίζει την απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Έτσι μειώνονται τα επίπεδα υψηλής πίεσης στο αίμα).

Η διατροφολόγος Tammy Lakatos αναφέρει ότι η έλλειψη ασβεστίου (κύρια πηγή του οποίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι χαμηλά σε λιπαρά) μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση του μεταβολισμού που έχει ως συνέπεια την δυσκολία στην απώλεια βάρους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαλακτοκομικά γιαούρτι γάλα τυρί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ