Ακερμαν: «Μεγάλο κόστος για την Ευρώπη το ελληνικό κούρεμα» - iefimerida.gr

Ακερμαν: «Μεγάλο κόστος για την Ευρώπη το ελληνικό κούρεμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μακροπρόθεσμα η Ευρώπη θα πληρώσει μεγάλο τίμημα για το κούρεμα του ελληνικού χρέους υποστήριξε ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

«Η προσδοκία των επενδυτών ήταν ότι η αξία των ομολόγων θα επιστραφεί κατά 100%. Η αρχή αυτή παραβιάστηκε, παρά τις όποιες δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθούμε να πληρώσουμε ένα υψηλότερο τίμημα, μεταξύ άλλων και με τη μορφή υψηλότερων επιτοκίων, τα οποία οι επενδυτές θα απαιτήσουν από πολλές κυβερνήσεις», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, ο Γιόζεφ Άκερμαν δήλωσε ότι «ήταν αναγκαία για πολιτικούς λόγους. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή για το πακέτο διάσωσης. Είναι επίσης σαφές ότι συνιστά ιστορική αλλαγή, διότι τα κρατικά ομόλογα των ευρωπαϊκών χωρών ήταν μέχρι τώρα απολύτως ασφαλή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ