Κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν -Με 65% συνθλίβει την Λεπέν στον β' γύρο

Μία ακόμα δημοσκόπηση δίνει προβάδισα στον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φαίνεται να κερδίζει στον πρώτο γύρο τη Μαρίν Λεπέν με διαφορά 1%.

Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, ο Μακρόν φαίνεται ότι βγαίνει νικητής συγκεντρώνοντας ποσοστό 24% ενώ η Λεπέν ακολουθεί με 23%. Τα ποσοστά και των δύο ωστόσο, είναι ενισχυμένα από την προηγούμενα έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου μελετών BVA, ο Φρανσουά Φιγιόν των Ρεπουμπλικάνων και ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν βρίσκονται στην τρίτη θέση με ποσοστό 19% και οι δύο, έχοντας χάσει από μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Δεδομένου ότι ο Μακρόν περνάει στον δεύτερο γύρο, θα κερδίσει και τις εκλογές απέναντι στη Μαρίν Λεπέν με συντριπτικό ποσοστό 65%, λέει η νέα έρευνα.

Ενώ αν αντιμετωπίσει τον Φιγιόν η ψαλίδα ανοίγει στο 67% και στην περίπτωση του Μελανσόν ο Μακρόν θα κερδίσει το 60% των ψηφοφόρων.

Εάν ωστόσο, ο Μελανσόν κάνει την έκπληξη και περάσει στον δεύτερο γύρο, θα μπορούσε να αναδειχθεί πρόεδρος της Γαλλίας απέναντι στη Λεπέν ή τον Φιγιόν, συγκεντρώνοντας ποσοστό 60% και 58% αντίστοιχα.

Στο ενδεχόμενο, να πάει στο δεύτερο γύρο ο Φιγιόν, οι πιθανότητες να αναδειχθεί Πρόεδρος ανέρχονται σε ποσοστά 57% απέναντι στη Λεπέν.

Βασική πτυχή της νέας δημοσκόπησης είναι και τα ποσοστά αποχής, τα οποία υπολογίζονται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 20-24% στον πρώτο γύρο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία μακρον Δημοσκόπηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ