Γαλλία: Τον Φιγιόν είχαν βάλει στο στόχαστρο οι δύο τζιχαντιστές που συνελήφησαν - iefimerida.gr

Γαλλία: Τον Φιγιόν είχαν βάλει στο στόχαστρο οι δύο τζιχαντιστές που συνελήφησαν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, φέρονται να είχαν βάλει στο «μάτι» οι δύο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν χθες από τις γαλλικές αρχές, ο 23χρονος Κλεμέν Μπορ και ο 29χρονος Μαχιεντίν Μ.

Οι δύο τζιχαντιστές σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επίθεση την παραμονή των προεδρικών εκλογών. Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτι της Μασσαλίας εντοπίστηκαν όπλα και εκρηκτικά, αλλά και ένα βίντεο στο οποίο οι τζιχαντιστές δηλώνουν την υποταγή τους στον ISIS με τη φωτογραφία του Φιγιόν.

Και οι δύο τζιχαντιστές έχουν φυλακιστεί στο παρελθόν όχι όμως για τρομοκρατικές πράξεις. Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας, στο σπίτι του ενός βρέθηκε και μία σημαία του ISIS και προπαγανδιστικό υλικό. «Και οι δύο είναι Γάλλοι υπήκοοι και οι δύο είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί και ήταν γνωστοί στις αρχές. Συναντήθηκαν στις φυλακές, όπου μοιράζονταν το ίδιο κελί για δύο μήνες το 2015. Κρατούνταν για παρόμοια αδικήματα», τόνισε ο Φρανσουά Μολέν.

Πάντως οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε αποκαλύψεις για το ποιος ήταν ο στόχος τους, αλλά τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στα επιτελεία των Μακρόν, Λεπέν και Φιγιόν.

Αναζητούνταν από τις Βελγικές αρχές ο 23χρονος

Όπως δήλωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου,ο ένας από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες Τρίτη στη Μασσαλία και οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν να εξαπολύσουν στη Γαλλία τρομοκρατική επίθεση μέσα στις επόμενες ημέρες καταζητούνταν επίσης από τις βελγικές αρχές.

Ο Κλεμέν Μπορ, 23 ετών, ήταν ένας από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν στη Μασσαλία και οι οποίοι σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζαν μια «άμεση και βίαιη επίθεση» ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία την Κυριακή.

«Ο Κλεμέν Μπ. καταζητούνταν για να ανακριθεί. Ωστόσο δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του στο Βέλγιο από το τέλος του 2015», δήλωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Βέλγιο συνεργαζόταν με τις γαλλικές αρχές για τον εντοπισμό του Μπορ, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες ή να εξηγήσει για ποιο λόγο καταζητούνταν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ