Η Τερέζα Μέι προκήρυξε εκλογές με προβάδισμα για τους Συντηρητικούς μεγαλύτερο και από της Θάτσερ - iefimerida.gr

Η Τερέζα Μέι προκήρυξε εκλογές με προβάδισμα για τους Συντηρητικούς μεγαλύτερο και από της Θάτσερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το μεγαλύτερο προβάδισμα που είχε Συντηρητικός πολιτικός ακόμη και από της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987 μπαίνει στην προεκλογική κούρσα για τις κάλπες της 8ης Ιουνίου η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Οι Τόρις είναι σήμερα περίπου 17 μονάδες μπροστά από τους Εργατικούς ενώ μία πρόσφατη (12,13 Απριλίου) δημοσκόπηση του YouGov / Times ανέβαζε τη διαφορά στις 21 μονάδες.

Μόνο τρεις Συντηρητικοί πρωθυπουργοί έχουν ζητήσει εκλογές, ενώ προηγούντο με ποσοστό άνω του 5% στις δημοσκοπήσεις: Ο Χάρολντ Μακμίλλαν το 1959, η Μάργκαρετ Θάτσερ δύο φορές το 1983 και το 1987, και η Τερέζα Μέι τώρα.

Η τελευταία κυβέρνηση των Συντηρητικών στη σύγχρονη ιστορία που είχε πλησιέστερη με αυτήν διαφορά ήταν της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987. Τότε η «Σιδηρά Κυρία» είχε ένα προβάδισμα περίπου 14 μονάδες.

Ωστόσο, το σημερινό δημοσκοπικό προβάδισμα των Τόρις με 17% δεν είναι η μεγαλύτερη που είχε ποτέ ένα κυβερνών κόμμα σε αυτό το στάδιο πριν τις εκλογές. Η κυβέρνηση των Εργατικών του Τόνι Μπλέρ πήγε σε Γενικές Εκλογές το2001, ενώ προηγείτο με 19 μονάδες κατά μέσο όρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάργκαρετ Θάτσερ Τερέζα Μέι Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ