Σοκ στη Γαλλία: Ενα μικρό κόμμα της ακροδεξιάς καλεί τους οπαδούς του να ψηφίσουν Φρανσουά Φιγιόν - iefimerida.gr

Σοκ στη Γαλλία: Ενα μικρό κόμμα της ακροδεξιάς καλεί τους οπαδούς του να ψηφίσουν Φρανσουά Φιγιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποψήφιος της Δεξιάς για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν δεν περίμενε μια τέτοια υποστήριξη. Το Εθνικό Δημοκρατικό Κίνημα (MNR) της άκρας δεξιάς κάλεσε τους οπαδούς του, την Τρίτη 18 Απριλίου, με ανακοίνωσή του, να ψηφίσουν τον Φιγιόν στις προεδρικές.

Πέντε ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, το μικρό κόμμα της άκρας δεξιάς, που δημιουργήθηκε το 1999, με πρόεδρο τον Μπρούνο Μεγκρέ, πρώην στέλεχος του πατέρα Λεπέν, έκανε την έκπληξη.

Σοκ στη Γαλλία: Ενα μικρό κόμμα της ακροδεξιάς καλεί τους οπαδούς του να ψηφίσουν Φρανσουά Φιγιόν | iefimerida.gr 0


«Επειδή επιθυμούμε να μην είναι στον δεύτερο γύρο ο Εμμανουέλ Μακρόν ή ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ένας από τους εκπροσώπους της φιλομεταναστευτικής και διεθνιστικής αριστεράς, το ΜΝR καλεί τους Γάλλους να στηρίξουν την παρουσία του Φρανσουά Φιγιόν στον δεύτερο γύρο», γράφει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ακροδεξιό κόμμα, πρόκειται «για μια υπεύθυνη ψήφο, η οποία θα δημιουργήσει συνθήκες χωρίς κίνδυνο για τη χώρα μας και θα φέρει εκλογικό όφελος και στην υποψήφια του Εθνικού Μετώπου», προσθέτει.

Το μικρό κόμμα NMR προήλθε από διάσπαση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και είχε ήδη κατεβάσει υποψήφιο πρόεδρο το 2002. Ο ίδιος ο Μπρούνο Μεγκρέ ήταν υποψήφιος και είχε συγκεντρώσει 2,34% των ψήφων, ενώ τότε το Εθνικό Μέτωπο με υποψήφιο τον πατέρα Λεπέν είχε συγκεντρώσει 16,86% στον πρώτο γύρο.

Σοκ στη Γαλλία: Ενα μικρό κόμμα της ακροδεξιάς καλεί τους οπαδούς του να ψηφίσουν Φρανσουά Φιγιόν | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Ακροδεξιά Φιγιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ