Ατύχημα με το αεροσκάφος που θα μετέφερε το Αγιο Φως στην Κύπρο - iefimerida.gr

Ατύχημα με το αεροσκάφος που θα μετέφερε το Αγιο Φως στην Κύπρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καθυστέρηση θα φτάσει φέτος το Άγιο Φως στην Κύπρο.

H καθυστέρηση οφείλεται σύμφωνα με όσα μεταδίδει το philenews σε βλάβη που παρουσιάστηκε στο ιδιωτικό αεροσκάφος που επρόκειτο να το μεταφέρει από το Ισραήλ, λόγω ελαφράς σύγκρουσης με όχημα εδάφους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, κατά τη διαδικασία απογείωσης. Το ιδιωτικό αεροσκάφος είχε διαθέσει Ρώσος επιχειρηματίας.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι όλοι καλά στην υγεία τους, εντούτοις για προληπτικούς λόγους δεν επετράπη απογείωση του αεροσκάφους κι έχει ήδη απογειωθεί από την Κύπρο άλλο αεροσκάφος για να μεταβεί στο αεροδρόμιο και να παραλάβει το Άγιο Φως και τους επιβάτες.

Ο έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Κύπρω, μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, υπεύθυνος για τη μεταφορά και διανομή του Αγίου Φωτός, εκτίμησε στην κρατική τηλεόραση ότι το Άγιο Φως θα φτάσει στην Κύπρο γύρω στις 10μ.μ.Η Κύπρος το υποδέχεται σε ειδική τελετή στο Παλαιό Αεροδρόμιο και στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταλαδαμπευτεί στους ναούς σε περισσότερους από 100 δήμους και κοινότητες για την Ακολουθία της Αναστάσεως, με τη βοήθεια δρομέων, μοτοσικλετιστών και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Μάλιστα, για δεύτερη χρονιά φέτος, το Άγιο Φως επρόκειτο να μεταφερθεί και δια θαλάσσης στο Λιμανάκι Ζυγίου με τη βοήθεια της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Η καθυστέρηση ωστόσο ενδέχεται να φέρει ανατροπή στον προγραμματισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άγιο Φως Κύπρος καθυστέρηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ