Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν έχετε παραμείνει στην Αθήνα αυτές τις μέρες και δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε στην κουζίνα, ετοιμάζοντας την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, τυλίγοντας κοκορέτσια και βάφοντας αυγά, υπάρχει λύση.

Παλιότερα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, οι κάτοικοι των Αθηνών, αν δεν είχαν κάπου να πάνε ή βαριούνταν να ανάψουν το μάτι της κουζίνας, κινδύνευαν να λιμοκτονήσουν. Τα τελευταία χρόνια όμως άλλαξαν τα πράγματα, καθώς όλο και περισσότερο παραμένουν στο κλεινόν άστυ, κι έτσι πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία προσφέρουν πασχαλινά δείπνα για να περάσετε αυτές τις μέρες χωρίς έγνοιες.

St.George Lycabettus

Απολαύσετε το Αναστάσιμο δείπνο στον έκτο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου, ατενίζοντας την πόλη από ψηλά και τους πιστούς να κατεβαίνουν με το « Άγιο Φως» από το εκκλησάκι του Άη-Γιώργη του Λυκαβηττού. Το γιορτινό μενού φυσικά περιλαμβάνει όλες τις παραδοσιακές γεύσεις, όπως μαγειρίτσα, κατσικάκι σε κληματόβεργες, αρνάκι φρικασέ, κοκορέτσι ρουμελιώτικο, και πολλές ακόμα γευστικές εκπλήξεις. Το μεσημέρι του Πάσχα, μπορείτε να απολαύστε έναν πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακές γεύσεις και γλύκα. Τα παιδιά θα απασχολούνται από παιδαγωγούς-animateurs σ’ έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο, θα παίξουν «το κυνήγι του θησαυρού», θα ζωγραφίσουν αλλά και θα διαβάσουν παραμύθια μαζί με συνομηλίκους τους. Και τις δυο μέρες το μενού κοστίζει 39 ευρώ το άτομο, ενώ τα παιδιά μέχρι 12 ετών χρεώνονται μόνο με 10 ευρώ.

Διεύθυνση: Κλεομένους 2 , Αθήνα /210 7416191

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

GB Roof Garden

To bar- restaurant της Μεγάλης Βρετάνιας ετοιμάζει το δικό του εορταστικό μενού. Το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου κοστίζει στα 75 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει παραδοσιακή μαγειρίτσα με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο, μεζέδες, κοκορέτσι, τσιγκεροσαρμαδάκια και γαρδουμπάκια πράσινη σαλάτα με μυρωδικά, λεμόνι και μουστάρδα, κοτολέτες από αρνάκι στη σχάρα με άγρια ρίγανη και λεμόνι, πουρέ από ψητές πατάτες, τραγανή μελιτζάνα με φέτα και μαϊντανό και για επιδόρπιο καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα λεμόνι και παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα. Την ημέρα του Πάσχα η γιορτή ξεκινάει με καλωσόρισμα δίπλα στη σούβλα με κόκκινα αυγά βραστά με πιπέρι, φάβα, ντολμαδάκια, καναπεδάκια με κοπανιστή, καναπεδάκια με μελιτζανοσαλάτα, χταπόδι ξιδάτο, τηγανιά αρνίσιας συκωταριάς και φυσικά ουζάκι για να ανοίξει η όρεξη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πλούσιος μπουφές, με κρέατα, όπως απαιτεί η μέρα, σαλάτες, ορεκτικά, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία γλυκών. Η τιμή την Κυριακή του Πάσχα είναι στα 85 ευρώ το άτομο.

Διεύθυνση: Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, Αθήνα/ 210 3330 766

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Hilton

Τα εστιατόρια του Hilton Αθηνών στρώνουν πασχαλινό τραπέζι και σας προσκαλούν μαζί με την οικογένειά σας να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο δείπνο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο Βυζαντινό με παραδοσιακή μαγειρίτσα και μπουφέ, που κοστίζει 55 ευρώ το άτομο. Ανήμερα το Πάσχα ο μπουφές ξαναστρώνεται , αλλά αυτή τη φορά κοστίζει 65 ευρώ, όμως θα έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε τα παιδιά σας στα χέρια έμπειρων θεατροπαιδαγωγών για να διασκεδάσουν με την καρδιά τους. Τη Δευτέρα του Πάσχα το παραδοσιακό γεύμα στο Βυζαντινό ολοκληρώνει την εορταστική περίοδο και το Galaxy Bar σας περιμένει για καφέ ή απεριτίφ στη βεράντα του.

Διεύθυνση: Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα /210 728 1400

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Tudor Hall

To αναστάσιμο δείπνο στο «King George» έχει την υπογραφή του Chef de Cuisine Αλέξανδρου Κοσκινά και μαγευτική θέα στην Ακρόπολη! Περιλαμβάνει φυσικά την παραδοσιακή μαγειρίτσα αυγολέμονο, ψητό κοκορέτσι και γαρδουμπάκια, δροσερή σαλάτα με λαδολέμονο, ψητό αρνάκι και παϊδάκια στην σχάρα με ροδοψημένες πατάτες με θυμάρι. Για επιδόρπιο θα σας σερβίρουν τραγανό ημισφαίριο «croustillant» με σαντιγί ξανθιάς σοκολάτας, cremeux καραμέλας και πορτοκάλι κονφί. Το δείπνο συνοδεύεται με καφέ ή τσάι, τσουρέκι και κόκκινα αυγά και κοστίζει 75 ευρώ το άτομο.

Διεύθυνση: Β. Γεωργίου Α 3, Αθήνα/21 0322 2210

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

The Ζillers

Στο εστιατόριο του The Zillers, η θέα της Ακρόπολης κόβει την ανάσα κι αποτελεί ένα μαγικό σκηνικό για το βράδυ της Ανάστασης, που ο ουρανός της Αθήνας γεμίζει πυροτεχνήματα. Το ξενοδοχείο είναι μάλιστα πολύ κοντά στην Μητρόπολη και την Καπνικαρέα, όποτε μπορείτε να παρακολουθήσετε την αναστάσιμη λειτουργία σε μια από τις εκκλησίες και σε λιγότερο από τρία λεπτά να βρεθείτε στο τραπέζι. Εκεί θα σας περιμένει η κλασική μαγειρίτσα, πιάτα από τον βασικό κατάλογο του εστιατορίου, αλλά και μερικά έξτρα λόγω της ημέρας, όπως κεφτεδάκια με τζατζίκι αβοκάντο και σορμπέ τσίλι, αρνάκι με κουκιά, αγκινάρες, πουρέ αρακά και σάλτσα μάραθου, και για επιδόρπιο μπαμπάδες με ούζο και παγωτό βασιλικού με πιπέρι. Το ίδιο μενού θα ισχύει και για το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα.

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 54, Αθήνα / 21 0322 2277

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Life Gallery Athens

Η ομάδα του Life Gallery, σας καλωσορίζει να γιορτάσετε την Ανάσταση του Κυρίου και το Πάσχα με ένα μοναδικό πακέτο. Eσείς δεν έχετε παρά να φορέσετε το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και να έρθετε να απολαύσετε τα χειροποίητα κουλουράκια της κ. Ελευθερίας και τα πασχαλινά αυγά που εμείς ετοιμάζουμε για εσάς!

Μετά την Ανάσταση καθώς οι φιλοξενούμενοι του Life Gallery, μπορούν να γευτούν παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και αρνάκι στον φούρνο. Αναστάσιμο Δείπνο στα € 35,00 ανά άτομο.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Θησέως 103, Εκάλη/ 21 1106 7400

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Wyndham Grand Athens

Σε βολική τοποθεσία ακριβώς δίπλα στο σταθμό του μετρό Μεταξουργείο, το Wyndham Grand Athens είναι το ιδανικό σημείο για να περάσετε το Πάσχα σας, αν ξεμείνετε στην πόλη.

Το ίδιο ισχύει και για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, με το μενού να περιλαμβάνει σούπα λαχανικών χωρίς λάδι, Σαλάτα από ανάμεικτο μαρούλια με ντοματάκια τσέρι και βινεγκρέτ μπαλσάμικο, φάβα-μελιτζάνα σαλάτα, χταπόδι ψητό με ελαιόλαδο, καλαμάρια τηγανιτά, γαρίδες με σπαγγέτι και ντομάτα σάλτσα ή ταλιατέλες με πέστο σάλτσα, χαλβάς σιμιγδαλένιος. Το μενού κοστίζει 24 ευρώ ανά άτομο.

Οσον αφορά το Πασχαλινό Μενού έχει φυσικά την παραδοσιακή μαγειρίτσα, ενώ υπάρχει σαλάτα με μαρούλι, μανιτάρια, σύγκλινο και ξύδι βαλσάμικο, αλλά και αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα δενδρολίβανου, λαχανικά και πατάτες. Το γλυκό δεν λείπει με τιραμισού, τσουρέκι και κόκκινα αυγά. Το μενού κοστίζει 32 ευρώ ανά άτομο.

Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα/ 21 6800 9900

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Pallas Athena, Grecotel Boutique Hotel

Για όσους αναζητούν μια art chic αισθητική στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, η επιλογή ειναί το Pallas Athena.

Το Μ. Σάββατο, από τις 19:00- 23:00 το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακή μαγειρίτσα, αρνάκι σχάρας με φρέσκες πατάτες, λουκουμάδες με παγωτό βανίλια και κοστίζει 35 ευρώ ανά άτομο.

Την Κυριακή το μεσημέρι το μενού περιλαμβάνει μαγειρίτσα, ελληνική σαλάτα με φέτα και ντάκο, αρνάκι στο φούρνο με θυμάρι και πατάτες και λυχναράκια με μυζήθρα και μέλι και κοστίζει 35 ευρώ ανά άτομο.

Διεύθυνση: Αθηνάς 65, Αθήνα/ 210 325 0900

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Electra Palace Athens

Στην καρδιά της Αθήνας, το εστιατόριο του Electra Palace Athens, ξεχωρίζει ανάμεσα στα πολλά της πόλης για την ποιοτική ελληνική δημιουργική κουζίνα του. Το Πάσχα, κρατάει το τυπικό μενού του, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν μια μοναδική γευστική εμπειρία που κατακλύζει τις αισθήσεις.

Διεύθυνση: N. Νικοδήμου 18-20/ 210 337 0000

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Grand Resort Lagonissi

Μακριά από τους ήχους της πολύβουης πόλη, το Grand Resort Lagonissi είναι ο απόλυτος προορισμός. Πολυτέλεια και στιλ για όλους όσοι θέλουν να αποδράσουν σε ένα παράδεισο ηρεμίας και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Για το Αναστάσιμο δείπνο, το εστιατόριο Αφροδίτη ανοίγει τις πόρτες του από τις 24:00 – 02:00, σερβίροντας παραδοσιακή μαγειρίτσα, κριθαρότο Θαλασσινών με γαρίδες, μύδια, χτένια, τοµατίνια κονφί σε ζωµό οστρακοειδών και αρωµατικά βότανα, σορµπέ μοσχολέµονο µε φρέσκια μέντα.

Το μενού περιλαμβάνει ακόμα φιλέτο μόσχου γάλακτος γεμιστό µε ντιξέλ άγριων μανιταριών και τσακιστές οφτές πατάτες, φρέσκα πράσινα σπαράγγια και σάλτσα βισάντο. Το γλυκό είναι εκµέκ τσουρέκι µε σεµιφρέντο μαστίχας, τραγανά μπισκοτάκια και σάλτσα πορτοκάλι. Φυσικά, σερβίρεται καφές ή τσάι και μινιαρντίζ. Το μενού κοστίζει €60,00 κατά άτομο (για παιδιά 3-12 ετών η τιμή είναι €35,00 ) στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται αναψυκτικά, νερό, μπύρα ή κρασί.

Διεύθυνση: 40ο χλμ Αθηνών- Σουνίου/ 2291 076000

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 9

New Taste Restaurant

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το New Taste Restaurant, στο οποίο πέρα από την εντυπωσιακή διακόσμηση, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα εξαιρετικό μενού με αγνά προϊόντα. Το μενού για το Μ. Σάββατο περιλαμβάνει: ποικιλία από ψωμιά, πασχαλινά αυγά και τσουρέκι, παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινες και μαύρες φακές με ψητό φινόκιο, λαχανικά εποχής και βινεγκρέτ απο γκρέιπφρουτ, ριζότο μελιτζάνας με πικάντικη πανσέτα και ημίλιαστη ντομάτα, παϊδάκια αρνιού στην σχάρα με δενδρολίβανο με πουρέ αγκινάρας, σάλτσα μουστάρδας και κρεμμύδια shallot, ενώ για γλυκό εκμέκ καταΐφι με παγωτό μαστίχα.

Την Κυριακή του Πάσχα θα ισχύει το κανονικό μενού συν κάποια σπέσιαλ πιάτα ημέρας.

Διεύθυνση: Φιλελλήνων 16, Αθήνα/ 210 327 3170

The Margi MALABAR

Το The Margi MALABAR είναι μια όαση στη Βουλιαγμένη και ενδείκνυται για όλους όσοι επιθυμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό αυτό το Πάσχα. Το μενού των δύο εστιατορίων του καλύπτει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Το Αναστάσιμο μενού στο Malabar InHouse & Τζάκι ξεκινά στις 23:30 και ολοκληρώνεται στις 02:00. Σε αυτό περιλαμβάνεται: πασχαλινή μαγειρίτσα, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, αρνάκι στον φούρνο με πατατούλες και μπουκετάκι πράσινης σαλάτας, ενώ ακολουθεί γαλακτομπούρεκο.

Τιμή: 49 € ενήλικες

Το Malabar InHouse & Τζάκι έχει φροντίσει και για τους μικρούς του φίλους με κρέπες με ζαμπόν, τυρί cheddar και sauce veloute, ταλιατέλες με κιμά και παρμεζάνα, αλλά και The Margi cream. Τιμή: 24.50 € (2-12 χρονών)

Η ημέρα του Πάσχα γιορτάζεται στην πισίνα από τις 13:00 – 17: 00, στο Nilaya-Malabar. Το μενού περιλαμβάνει:

ROTISSERIE
Αρνάκι γάλακτος στην σούβλα
Κοκορέτσι στην σούβλα

ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Τυρόπιτα με κόθορο
Κρέπες με σπανάκι και φορμαέλα
Xορτόπιτα με καυκαλήθρες και μυρώνια

ΣΑΛΑΤΕΣ
Ρόκα με κεφαλοτύρι και λιαστές ντομάτες
Λάχανο με καρότο και σκόρδο
Μαρούλι με κρεμμυδάκι & άνηθο
Χωριάτικη
Σπιτικό Τζατζίκι

ΒΒQ
Λουκάνικα χωριάτικα σχάρας
Φιλέτο κοτόπουλου με πιτούλες
Μπιφτέκια σχάρας

ΖΕΣΤΑ
Αμπελοσαρμαδάκια αυγολέμονο
Πατατούλες φούρνου με θυμάρι
Ρύζι basmati με κουκουνάρι

ΤΥΡΙΑ
Επιλεγμένα ελληνικά τυριά με κριτσίνια & crackers

ΓΛΥΚΑ
Γαλακτομπουρεκάκια
Μπακλαβαδάκια
Τρίγωνα Πανοράματος
Καρυδόπιτα
Κανταΐφι

Τιμή: 59 € ενήλικες
29,50 € παιδιά 2-12 χρονών

Η άλλη επιλογή είναι το The Margi Farm από 13:00 – 17: 00,

ROTISSERIE
Αρνάκι γάλακτος στην σούβλα
Κοκορέτσι στην σούβλα

ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Τυρόπιτα με κόθορο
Κρέπες με σπανάκι και φορμαέλα
Xορτόπιτα με καυκαλήθρες και μυρώνια
Μοσχαράκι γκιούλμπασι

ΣΑΛΑΤΕΣ
Ρόκα με κεφαλοτύρι και λιαστές ντομάτες
Λάχανο με καρότο και σκόρδο
Μαρούλι με κρεμμυδάκι & άνηθο
Χωριάτικη
Σπιτικό Τζατζίκι

ΒΒQ
Λουκάνικα χωριάτικα σχάρας
Φιλέτο κοτόπουλου με πιτούλες
Μπιφτέκια σχάρας
Παντσετάκια χοιρινά

ΖΕΣΤΑ
Αμπελοσαρμαδάκια αυγολέμονο
Πατατούλες φούρνου με θυμάρι
Ρύζι basmati με κουκουνάρι

ΤΥΡΙΑ
Επιλεγμένα ελληνικά τυριά με κριτσίνια & crackers

ΓΛΥΚΑ
Γαλακτομπουρεκάκια
Μπακλαβαδάκια
Τρίγωνα Πανοράματος
Καρυδόπιτα
Κανταΐφι
Τιμή: 69 € ενήλικες
39 € παιδιά 2-12 χρονών

Διεύθυνση: Λητούς 11, Βουλιαγμένη/ 210 8929000

Εξω για φαγητό την Ανάσταση και το Πάσχα -Σε τοπ ξενοδοχεία στην Αθήνα με μενού από 39 έως 85 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάσχα ξενοδοχεία Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ