Γαλλία: Ο Φρανσουά Ολάντ καλεί εμμέσως τους Γάλλους να ψηφίσουν Εμμανουέλ Μακρόν - iefimerida.gr

Γαλλία: Ο Φρανσουά Ολάντ καλεί εμμέσως τους Γάλλους να ψηφίσουν Εμμανουέλ Μακρόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτή η προεκλογική εκστρατεία μυρίζει άσχημα», δηλώνει σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde και δείχνει ανήσυχος από την άνοδο στις δημοσκοπήσεις του νεοκομμουνιστή και αντιευρωπαϊστή Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Ολάντ ήθελε να παραμείνει σιωπηλός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ωστόσο, 11 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Γάλλος πρόεδρος σπάει τη σιωπή του. Παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde, με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία, έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό Point, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, καθώς και μια συνέντευξη στο σάιτ Konbini, προκειμένου να απευθυνθεί σε πιο νεανικό κοινό.

Η απροσδόκητη άνοδος του νεοκομμουνιστή και αντιευρωπαϊστή υποψηφίου Ζαν-Λικ Μελανσόν ήταν η αιτία που ανάγκασε τον Φρανσουά Ολάντ να μιλήσει προεκλογικά. «Αυτή η προεκλογική εκστρατεία μυρίζει άσχημα», δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος, που φοβάται ότι υπάρχει πιθανότητα να προκριθούν στον δεύτερο γύρο η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν και ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν.

«Υπάρχει κίνδυνος με τις απλοποιήσεις, με τα ψέματα και αυτό κάνει τους ανθρώπους να κοιτάνε περισσότερο το θέαμα παρά τις προτάσεις», δηλώνει ο Ολάντ. Παρότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν λέει σαφώς ποιον υποψήφιο πρόεδρο θα στηρίξει («έχω εμπιστοσύνη στην εξυπνάδα των Γάλλων», λέει επί λέξει), αναφερόμενος στον Εμμανουέλ Μακρόν είπε ότι ξεκίνησε «ένα φιλόδοξο στοίχημα» ιδρύοντας το κίνημά του «Εμπρός!».

O Ολάντ δείχνει να ανησυχεί και για τον πρώτο γύρο της εκλογής που θα γίνει την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου, για το αν θα μπορέσει να επικρατήσει ο Εμμανουέλ Μακρόν. «Ισως υπάρχει στους Γάλλους ο πειρασμός να καταψηφίσουν το φαβορί της εκλογής», δηλώνει και διαβλέπει σε αυτή την περίπτωση ότι ίσως υπάρχει ο κίνδυνος «της μόδας Μελανσόν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολάντ Εκλογές μακρον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ