Κρήτη: Αυτός είναι ο 24χρονος που σκότωσε ο ξάδερφός του στα Ανώγεια - iefimerida.gr

Κρήτη: Αυτός είναι ο 24χρονος που σκότωσε ο ξάδερφός του στα Ανώγεια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: neakriti.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πένθος έχει βυθιστεί χωριό στα Ανώγεια της Κρήτης έπειτα από τον θάνατο, χθες το απόγευμα, ενός 24χρονου από το όπλο του ξαδέρφου του.

Ο δύο άνδρες -κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα- φέρονται να λογομαχούσαν για τα βοσκοτόπια, ένα ζήτημα το οποίο φαίνεται πως αποτέλεσε μήλον της Εριδος για τις οικογένειές τους και στο παρελθόν.

Θύμα είναι ο 24χρονος Μανώλης Στρατάκης, φωτογραφία του οποίου δημοσίευσε το neakriti.gr.

Aνησυχία για βεντέτα

«Το κλίμα στο χωριό είναι πολύ βαρύ, υπάρχει βουβαμάρα», αναφέρει κάτοικος στο neakriti.gr προσθέτοντας ότι «είναι κρίμα και άδικο να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Θύμα και δράστης έχουν συγγενική σχέση και είναι ξαδέρφια, ενώ φέρεται να υποστηρίζεται από την πλευρά του τελευταίου ότι δέχτηκε πυροβολισμό. Στο χωριό υπάρχει έντονος φόβος για αντίποινα με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέλη του θύματος έχουν γαζώσει σπίτια από το ευρύ οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, γεγονός που κατά πολλούς ίσως και να αποτελούν ενδείξεις για την αρχή μίας βεντέτας .

Ανησυχία επικρατεί και μεταξύ των τοπικών παραγόντων και για το λόγο αυτό άλλωστε υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή ενώ σήμερα θα γίνει και αυτοψία στο χώρο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον 24χρονο.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει τοπικός παράγοντας στο neakriti.gr : «Και πριν από δύο χρόνια είχε υπάρξει συμπλοκή και όλοι φοβόμασταν ότι το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί...».

Η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε 5 χλμ. έξω από τα Ανώγεια, στη θέση «Αόρι». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 24χρονος έφερε διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο. Ο βαρύτατα τραυματισμένος νεαρός άρχισε να μεταφέρεται με όχημα του Κέντρου Υγείας προς το εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου, εν προκειμένω το Βενιζέλειο. Ταυτόχρονα είχε ειδοποιηθεί και κατευθυνόταν προς τα Ανώγεια μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό. Στο ύψος της Τυλίσου, η κινητή μονάδα παρέλαβε τον τραυματία, με το γιατρό να κρίνει ότι η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή λόγω εκτεταμένης αιμορραγίας, ζητώντας για το λόγο αυτό να τεθούν σε ετοιμότητα τα χειρουργεία του ΠΑΓΝΗ, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, κάτι το οποίο και έγινε άμεσα. Όμως στο ύψος του ΠΑΓΝΗ, επί της εθνικής οδού, ο άτυχος 24χρονος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα που έφερε. Έτσι, τελικά μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Θλίψη και στη δημοτική αρχή Ανωγείων

Σοκαρισμένος ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, στις πρώτες του δηλώσεις εξέφρασε τη λύπη του, λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει παγώσει την τοπική κοινωνία. Τέτοιες άγιες μέρες γίνεται ακόμα βαρύτερο και οι όποιες διαφορές θα έπρεπε να λύνονται με διαφορετικό τρόπο». Ο ίδιος εμφανίζεται καταφανώς σοκαρισμένος, καθώς το θύμα ήταν μαθητής του, που, αφού τελείωσε το Λύκειο, αποφάσισε να μείνει στο χωριό και να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία. Και τονίζει ότι αυτό το περιστατικό έρχεται για άλλη μια φορά να αποδείξει το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, όταν τα όπλα υπάρχουν, σε μια κακιά στιγμή θα χρησιμοποιηθούν και τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστα μέχρι και τραγικά.

«Όταν υπάρχουν όπλα, δεν θα αργήσει να έρθει και η "κακιά στιγμή"»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κανείς δεν μπορούσε χθες να μεταφέρει τι πραγματικά συνέβη μεταξύ των δύο ανδρών που οδήγησε στη συμπλοκή. Εκείνο που έλεγαν όμως, Ανωγειανοί, με τους οποίους επκοινώνησε το neakriti.gr, ήταν ότι «όταν υπάρχουν όπλα δε θα αργήσει να έρθει κι η "κακιά στιγμή" μεταξύ δύο ανθρώπων που θα μαλώσουν για οποιονδήποτε λόγο». Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στα Ανώγεια και άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό, για να βρουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα αυτής της θλιβερής υπόθεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία, πέρα από τις γενικότερες έρευνες, αμέσως έδωσε βάρος και στην αποτροπή κάποιου νέου περιστατικού ανάμεσα στα στενά περιβάλλοντα των δύο κτηνοτρόφων, καθώς τα σπίτια των οικογενειών τους στ' Ανώγεια είναι δίπλα-δίπλα και μάλιστα... μεσοτοιχία.

Η κηδεία του άτυχου 24χρονου θα τελεστεί σήμερα στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στα Ανώγεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανώγεια ξαδέρφια φονικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ