Κύπρος: Ξεκινούν γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 -Επεσαν οι υπογραφές - iefimerida.gr

Κύπρος: Ξεκινούν γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 -Επεσαν οι υπογραφές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεσαν οι υπογραφές μεταξύ κυπριακής κυβέρνησης και των πετρελαϊκών εταιρειών για την έναρξη γεωτρήσεων στο τεμάχιο 10 εντός της ΑΟΖ Κύπρου.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος του ομίλου Exxon Andrew Swiger, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Κύπρου ότι η Exxon Mobil και η Qatar Petroleum θα προχωρήσουν σε ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 10 εντός του 2018

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η υπογραφή συνεργασίας της Δημοκρατίας με τις δύο εταιρείες, συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο Γιώργος Λακκοτρύπης ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο Χάρης Γεωργιάδης και η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ο υπουργός Ενέργειας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός, το οποίο όπως είπε, σηματοδοτεί το τέλος του 3ου γύρου αδειοδότησης. Αναφερόμενος στην παρουσία της Exxon έκανε λόγο για τεράστια επιτυχία λέγοντας ότι συνολικά στα 3 τεμάχια που παραχωρήθηκαν θα πραγματοποιηθούν 12 ερευνητικές γεωτρήσεις.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Exxon είπε ότι οι δύο εταιρείες ήδη ξεκίνησαν σχεδιασμό εργασιών γεώτρησης και σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν την πρώτη ερευνητική γεώτρηση το 2018.

Σε δηλώσεις του εξάλλου στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης χαρακτήρισε την σημερινή μέρα ιδιαίτερα σημαντική, καθώς όπως ανέφερε κλείνει και τυπικά ο 3ος γύρος αδειόδότησης με πολύ καλό τρόπο για την Κύπρο τόσο όσο αφορά τις κοινοπραξίες που επέδειξαν ενδιαφέρον, όσο και για το ενεργητικό πρόγραμμα.

Ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στις επαφές που έγιναν τις τελευταίες μέρες και με την Ιταλία και την τετραμερή σε ότι αφορά και τον αγωγό East Med, και τα θετικά μηνύματα για την Κύπρο, διαμηνύοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Κύπρος έγινε υπερδύναμη. Ωστόσο σημείωσε την βαρύτητα που προσδίδει η παρουσία της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο εγχείρημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος ΑΟΖ γεώτρηση τεμάχιο 10 υπογραφές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ