H EΕ επιδότησε οίκο ανοχής στην Τσεχία: 40.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Partynightclub - iefimerida.gr

H EΕ επιδότησε οίκο ανοχής στην Τσεχία: 40.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Partynightclub

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό κι αν είναι «διασπάθιση κοινοτικών κονδυλίων»: η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδότησε την οικοδόμηση ενός οίκου ανοχής στα σύνορα Τσεχίας-Γερμανίας.

Πρόκειται για το “Partynightclub” σ’ ένα πρώην αγρόκτημα στο Πομέτσι. Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό δίκτυο MDR η ΕΕ ενέκρινε ένα κονδύλι 40.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό μιας πανσιόν, που χρησιμοποιείται ως οίκος ανοχής.

Η αποκάλυψη προκάλεσε, φυσικά, αμηχανία στις Βρυξέλλες. Η Κομισιόν κινητοποίησε την ειδική μονάδα καταπολέμησης της διαφθοράς OLAF, για να διαπιστωθεί αν ενέχονται κοινοτικοί υπάλληλοι στην απάτη.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το κτίριο και υπέβαλλε την αίτηση για την κοινοτική επιδότηση έχει κληθεί να επιστρέψει το ποσό.

Τα κοινοτικά κονδύλια καταβάλλονται στην Τσεχία αμέσως μετά την υποβολή της επίσημης αίτησης και αργότερα ελέγχεται ο σκοπός χρήσης τους.

 H EΕ επιδότησε οίκο ανοχής στην Τσεχία: 40.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Partynightclub | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ