Πώς 5 επιτυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται το στρες [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς 5 επιτυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται το στρες [εικόνες]

Φωτογραφία: ShutterStock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στρες και το άγχος είναι παράγοντες που επηρεάζουν συχνά την ζωή μας. Η δουλειά, οι σχέσεις, και τα οικονομικά προβλήματα είναι κάποιοι από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μας δημιουργούν στρες, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αμερικής.


Στην παρακάτω λίστα σας παραθέτουμε τους τρόπους με τους οποίους 5 από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο καταφέρνουν να σιγήσουν το άγχος της καθημερινότητας και εντέλει να διαχειριστούν την πίεση που τους δημιουργεί η δουλειά τους και πολλά άλλα ζητήματα.

1. Ο Bill Gates διαβάζει πριν κοιμηθεί

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, αρέσκεται να διαβάζει κάτι πριν πάει για ύπνο. Μάλιστα, δήλωσε στην Seattle Times πως κάθε βράδυ θα διαβάσει για τουλάχιστον μια ώρα, ανεξαρτήτως της ώρας που θα πέσει να κοιμηθεί.

Επιπλέον, ο Gates εκμυστηρεύτηκε ότι ο Warren Buffett, που είναι κοντινός του φίλος, του έχει δώσει πολύτιμες συμβουλές πάνω σε αυτό το ζήτημα και του έχει μάθει πως να κάνει τα πράγματα απλά: «Η ικανότητα του να βάζει τα πράγματα σε μια σειρά, να δίνει προτεραιότητα σε αυτά που αξίζουν, να σκέφτεται πάντα τα βασικά- είναι απίστευτος ο τρόπος που το κάνει. Είναι μια ειδική μορφή ιδιοφυΐας».

Με άλλα λόγια, διώξτε από γύρω σας όλη την περιττή φασαρία και θα είναι ευκολότερο να συγκεντρωθείτε σε αυτά που μετράνε.

Πώς 5 επιτυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται το στρες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

2. Ο Tim Cook αγνοεί τους κυνικούς

Αφού έλαβε τιμητικό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, συμβούλευσε τους μαθητές να παραμείνουν θετικοί και να αγνοήσουν την αρνητική φασαρία που θα αντιμετωπίσουν στην ζωή τους. Όταν ακούς όλες τις απόψεις με σοβαρότητα, μπορεί στο τέλος να καταλήξεις με πολλά και τρομακτικά άγχη.

«Στο σημερινό περιβάλλον που ζούμε, ο κόσμος είναι γεμάτος με κυνικούς ανθρώπους που απλά πρέπει να αγνοήσεις» είπε. «Επειδή αν δεν το κάνεις, αυτοί θα μεταμορφωθούν σε καρκίνο μέσα στο μυαλό και την σκέψη σου, με αποτέλεσμα να θεωρήσεις πως η ζωή είναι αρνητική».

Πώς 5 επιτυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται το στρες [εικόνες] | iefimerida.gr 1


3. Ο Warren Buffet παίζει γιουκαλίλι

Ο Warren Buffet, ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο, είναι παράλληλα ένας άνθρωπος με πολλά χόμπι. Του αρέσει να παίζει γιουκαλίλι ενώ πολλές φορές παίρνει μέρος και σε ζωντανές παραστάσεις.

Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έχει δείξει πως το να ασχολείται κανείς με πνευματικά διεγερτικές δραστηριότητες, όπως η εκμάθηση ενός οργάνου, βοηθάει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση του άγχους.

Πώς 5 επιτυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται το στρες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

4. Η Susan Wojcicki αφήνει πάντα χρόνο για οικογενειακές διακοπές

Για την διευθύνων σύμβουλο της YouTube, Susan Wojcicki, η διαχείριση του στρες είναι αλληλένδετη με τον χρόνο που παίρνει κανείς για τον εαυτό του. Η ίδια μίλησε στο Today για το πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνει χρόνο στην οικογένεια της προτού επιστρέψει στην δουλειά.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις τον χρόνο σου, να κάνεις διακοπές» είπε και συμπλήρωσε πως «νομίζω επίσης ότι κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου, πολλές φορές τυχαινεί να σου έρχονται πολύ καλές ιδέες».

Πώς 5 επιτυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται το στρες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

5. Ο Jeff Bezos απλά γελάει πολύ

«Στην δική μου περίπτωση, με βοηθάει πολύ το γέλιο» δήλωσε ο ιδρυτής της Amazon σε μια συνέντευξη που έδωσε στην Ακαδημία Επιτευγμάτων.

Είπε επίσης ότι ένας λόγος που μας κάνει να αισθανόμαστε αγχωμένοι είναι ότι αγνοούμε πράγματα που δεν θα έπρεπε: «Το στρες προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι δεν κάνουμε τίποτα για πράγματα τα οποία είναι στην δύναμη μας να αλλάξουμε. Το καταλαβαίνω με το που εντοπίσω το πρόβλημα, με το που κάνω το πρώτο τηλεφώνημα ή στείλω το πρώτο email, ή τελοσπάντων οτιδήποτε πρέπει να κάνει κανείς για να αντιμετωπίσει μια συγκεκριμένη κατάσταση. Ακόμα και αν δεν την λύνεις απευθείας- το γεγονός ότι βρίσκεσαι ήδη στην διαδικασία επίλυσης νομίζω πως επιδρά καταλυτικά στην μείωση του στρες».

Με άλλα λόγια, εντόπισε το πρόβλημα, διαχειρίσου το και έπειτα συνέχισε.

Πώς 5 επιτυχημένοι άνθρωποι διαχειρίζονται το στρες [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στρες Bill Gates Tim Cook Warren Buffet Susan Wojcicki Jeff Bezos
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ