Γερμανός Κροίσος έδωσε 70 εκ. δολάρια για έναν πίνακα της Παναγίας - iefimerida.gr

Γερμανός Κροίσος έδωσε 70 εκ. δολάρια για έναν πίνακα της Παναγίας

Γερμανός Κροίσος έδωσε 70 εκ. δολάρια για έναν πίνακα της Παναγίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ράινχολντ Γουέρθ, ένας γερμανός δισεκατομμυριούχος που έκανε περιουσία πουλώντας βίδες, αγόρασε έναν πίνακα της Παναγίας του Χανς Χολμπέιν για 70 εκ. δολάρια και τον τοποθέτησε στο προσωπικό του μουσείο μεσαιωνικής τέχνης στη νότια Γερμανία.

Ο πίνακας «Η Μαντόνα με την οικογένεια του Δημάρχου Μέγιερ» φιλοτεχνήθηκε το 1528 από τον Χανς Χολμπέιν τον νεότερο, και ο δισεκατομμυριούχος Γουέρθ θεωρεί ότι αξίζει τα λεφτά του.

«Νομίζω ότι ήταν μια καλή αγορά» λέει ο δισεκατομμυριούχος. «Η Μαντόνα σου αφήνει μια βαθιά εντύπωση - το πρόσωπό της εκπέμπει μια ακτινοβολία και ένα απίστευτα εκπληκτικό χαμόγελο» τονίζει και εξηγεί γιατί έδωσε τόσα χρήματα για έναν πίνακα: «Εάν σου αρέσει ένα έργο τέχνης τόσο πολύ, σκέφτεσαι ότι θα ήταν ωραία να είσαι ιδιοκτήτης του. Γι' αυτό το αγόρασα».

Ο 76χρονος Γουέρθ είναι μανιώδης συλλέκτης έργων τέχνης. Στη συλλογή του έχει πάνω από 14.000 κομμάτια και σύμφωνα με το Φορμπς φιγουράρει στην 265η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων της Γης.

Το έργο εκτίθεται στο μουσείο ύστερης μεσαιωνικής τέχνης που στεγάζεται σε μια εκκλησία στο Schwaebisch Hall, 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Στουγκάρδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ