Πόντιος Πιλάτος το ΝΑΤΟ για την εξαίρεση της Λήμνου: «Δεν έχουμε άποψη για εδαφικά ζητήματα» - iefimerida.gr

Πόντιος Πιλάτος το ΝΑΤΟ για την εξαίρεση της Λήμνου: «Δεν έχουμε άποψη για εδαφικά ζητήματα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, το ΝΑΤΟ νίπτει τας χείρας του για το γεγονός ότι η Λήμνος δεν συμπεριελήφθη σε άσκηση της συμμαχίας μετά από απαίτηση της Τουρκίας.

Ως γνωστόν στην άσκηση Ramstein Guard, στην οποία θα συμμετείχε και η Ελλάδα, η Αγκυρα αξίωσε να μην συμπεριληφθεί η Λήμνος, αίτημα που έκανε δεκτό το ΝΑΤΟ. Η ελληνική πλευρά σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η άσκηση.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο OnAlert για το θέμα:

«Εναπόκειται σε κάθε Σύμμαχο να αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος ή όχι. Σχεδιαστές του ΝΑΤΟ διεξάγουν διαβουλεύσεις με τους Συμμάχους σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται ασκήσεις και εξετάζουν προσεκτικά απόψεις σχετικά με το πεδίο εφαρμογής, την κλίμακα και τη θέση αυτών των ασκήσεων». Και κατέληξε λέγοντας: «το ΝΑΤΟ δεν έχει άποψη για εδαφικά ζητήματα μεταξύ των Συμμάχων, στην περιοχή του Αιγαίου ή οπουδήποτε αλλού».

Νωρίτερα ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ δήλωσε οτι "υπάρχει μια, όχι τωρινή αλλά και παλιότερη λογική, το ΝΑΤΟ να προσπαθεί να παίζει, στα (σ. σ ζητήματα που ανακύπτουν) μεταξύ των συμμάχων που το συναπαρτίζουν, έναν ουδέτερο ρόλο".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Λήμνος άσκηση εξαίρεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ