Η ομάδα των Αμερικανών κομάντος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πάει στη Νότια Κορέα - iefimerida.gr

Η ομάδα των Αμερικανών κομάντος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πάει στη Νότια Κορέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε στρατιωτικές ασκήσεις κατά της Βόρειας Κορέας ετοιμάζεται να μετάσχει για πρώτη φορά η ομάδα των αμερικανών βατραχανθρώπων που σκότωσε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν τον Μάιο του 2011 στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μαζί με άλλες επίλεκτες δυνάμεις του αμερικανικού στρατού περιλαμβανομένης της Δύναμης Δέλτα, των Πράσινων Μπερέδων και των Army Rangers, η SEAL Team Six θα μετάσχει στα κοινά ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια με δυνάμεις της Νότιας Κορέας, όπως μεταδίδει το Yonhap News.

Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ότι «ένας μεγαλύτερος αριθμός αμερικανικών δυνάμεων ειδικών αποστολών θα μετάσχει στις φετινές ασκήσεις Foal Eagle και Key Resolve για να εξασκηθούν σε αποστολές διείσδυσης στο Βορρά, εξουδετέρωσης της πολεμικής του διοίκησης και καταστροφής των σημαντικών στρατιωτικών του εγκαταστάσεων.»

Η ομάδα των Αμερικανών κομάντος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πάει στη Νότια Κορέα | iefimerida.gr 0

Η SEAL Team Six θα εκπαιδευτεί με στόχο την απομάκρυνση του Κιμ Γιονγκ Ουν και την καταστροφή των όπλων μαζικής καταστροφής της Πιονγιάνγκ είπαν απ’ το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας στην εφημερίδα Joong Ang Daily. Η συμμετοχή τους στα γυμνάσια θα στείλει «ισχυρό μήνυμα» στο κομμουνιστικό καθεστώς δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου.

Η ομάδα των Αμερικανών κομάντος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πάει στη Νότια Κορέα | iefimerida.gr 1

Ωστόσο, ο Γκάρι Ρος, διοικητής του Ναυτικού των ΗΠΑ διέψευσε ότι Αμερικανοί στρατιώτες θα εξασκηθούν στην εξουδετέρωση του βορειοκορεάτη ηγέτη. «Η άσκηση Foal Eagle αποσκοπεί στο να ενισχύσει την ικανότητα της αμερικανο-κορεατικής συμμαχίας να υπερασπιστεί την Δημοκρατία της Κορέας», είπε.

Μαχητικά F-35 θα κάνουν εικονικές επιθέσεις κατά βορειοκορεατικών στόχων, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ τον επόμενο μήνα δυνάμεις των δύο χωρών θα ξεκινήσουν μεγάλη αποβατική άσκηση.

Η ομάδα των Αμερικανών κομάντος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πάει στη Νότια Κορέα | iefimerida.gr 2

Η Πιονγιάνγκ έχει απειλήσει ότι θα εξαπολύσει «ανελέητες επιθέσεις» εάν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson παραβιάσει «έστω και ελάχιστα την κυριαρχία της και την αξιοπρέπειά της».

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορεά εκτόξευσε τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα ανοικτά της Ιαπωνίας «απαντώντας» στα στρατιωτικά γυμνάσια του νότιου γείτονά της και των ΗΠΑ καθώς τα θεωρεί προετοιμασία πολέμου.

Η ομάδα των Αμερικανών κομάντος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πάει στη Νότια Κορέα | iefimerida.gr 3

Ουάσιγκτον και Σεούλ επιμένουν ότι οι ασκήσεις αυτές έχουν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα.

Όταν ρωτήθηκε αν θα μετάσχει στα γυμνάσια η Νavy SEAL Team Six ο διοικητής Ρος είπε: «Υπάρχουν πολλές μονάδες ειδικών αποστολών που μετέχουν στην άσκηση Foal Eagle, όπως γίνεται στα περισσότερα περιφερειακά γυμνάσια. Η Foal Eagle είναι μια ετήσια άσκηση, προϊόν πολύμηνου σχεδιασμού και δεν διεξάγεται σε απάντηση για την τρέχουσα κατάσταση στη χερσόνησο.»

Η αναθεωρημένηυ στρατηγική του Λευκού Οίκου έναντι της Βόρειας Κορέας περιλαμβάνει σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων την πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης για την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής της Πιονγιάνγκ.

Τίλερσον: χρειάζεται νέα προσέγγιση στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας

Από το Τόκιο, πάντως, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι οι προσπάθειες των τελευταίων 20 ετών για την αποπυρηνικοποίηση του καθεστώτος έχουν αποτύχει κι ως εκ τούτου χρειάζεται μια νέα προσέγγιση.

Η ομάδα των Αμερικανών κομάντος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πάει στη Νότια Κορέα | iefimerida.gr 4

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να παραδεχθούμε ότι οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες των είκοσι τελευταίων ετών να οδηγήσουμε τη Νότια Κορέα στην αποπυρηνικοποίηση έχουν αποτύχει» δήλωσε ο Ρεξ Τίλερσον.

Επανέλαβε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εργάζεται στενά με την Ιαπωνία και τη Ν.Κορέα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της Πιόνγκγιανγκ, αλλά συμπλήρωσε: «Η Βόρεια Κορέα και ο λαός της δεν θα πρέπει να φοβούνται τις ΗΠΑ και τους γείτονές τους.»

Ο ίδιος -ενόψει και της επίσκεψής του το Σάββατο στο Πεκίνο- κάλεσε την κινεζική ηγεσία να ασκήσει πιο έντονες πιέσεις στη Β.Κορέα. «Πιστεύουμε ότι έχουν να διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο», είπε ο Τίλερσον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ