Πρόστιμο 100 δολάρια για τους άνδρες που αυνανίζονται εισηγείται Τεξανή πολιτικός - iefimerida.gr

Πρόστιμο 100 δολάρια για τους άνδρες που αυνανίζονται εισηγείται Τεξανή πολιτικός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αν μη τι άλλο ασυνήθιστη πρόταση νόμου κατέθεσε η Τεξανή βουλευτής Τζέσικα Φάραρ για να καταδείξει πόσο ταλαιπωρούνται οι γυναίκες στη συγκεκριμένη αμερικανική Πολιτεία απ’ τους περιορισμούς στην υγειονομική περίθαλψη και την εξαιρετικά αυστηρή νομοθεσία αναφορικά με τις αμβλώσεις.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών εισηγείται την επιβολή προστίμου 100 δολαρίων στους άνδρες που αυνανίζονται, εκτός κι αν το κάνουν στο πλαίσιο ιατρικών εξετάσεων σε νοσοκομείο ή κλινική.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη υποχρεωτική περίοδο αναμονής για τους άνδρες πριν υποβληθούν σε βαζεκτομή (μια μικροεγχείριση, που προκαλεί σίγουρη αντισύλληψη) ή τους γράψει ο γιατρός βιάγκρα καθώς και μια «ιατρικώς άχρηστη δακτυλική εξέταση» -κανόνες που όπως λέει η Φάραρ αντανακλούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο Τέξας από τους ισχύοντες νόμους και τους περιορισμούς της υγειονομικής περίθαλψης.
Η πρόταση νόμου της Φάραρ χαρακτηρίζει την εκσπερμάτιση εκτός γυναικείου κόλπου ή ιατρικής εγκατάστασης ως «πράξη ενάντια σ’ ένα αγέννητο παιδί και αποτυχία διατήρησης της ιερότητας της ζωής».

«Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν αστείο το νομοσχέδιο. Δεν είναι όμως καθόλου αστεία τα εμπόδια που συναντούν καθημερινά οι γυναίκες στο Τέξας στην πρόσβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη», δήλωσε η 50χρονη βουλευτής στο mysanantonio.com.

Πιθανότητες βέβαια να περάσει το νομοσχέδιο δεν υπάρχουν καθώς η βουλή του Τέξας ελέγχεται απ’ τους Ρεπουμπλικανούς, που έσπευσαν να καταγγείλουν τη Δημοκρατική συνάδελφό τους για «φεμινιστική επίθεση κατά των ανδρών».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ