Μινεστρόνε, ιταλική σούπα

Η σούπα μινεστρόνε είναι ένα «μνημείο» της ιταλικής κουζίνας.


Η λέξη minestrone σημαίνει σούπα με φρέσκα λαχανικά εποχής, στην οποία προσθέτουμε ρύζι, ξερά φασόλια, μακαρόνια αλλά και βασιλικό ή παρμεζάνα. Πρόκειται για την λεγόμενη cucina povera ή «μαγειρική του φτωχού», σε αντίθεση με την cucina nobile, την κουζίνα των πλουσίων.


Υλικά

  • 3 κλωνάρια σέλινο
  • Μερικά φύλλα σπανάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 2 καρότα
  • Λίγα ξερά φασόλια, βρασμένα
  • 400 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα κονκασέ
  • 150 γραμμάρια μακαρονάκια της επιλογής σας
  • 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 4 φύλλα σόγιας φρέσκα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά το σέλινο και κόψτε σέλινο και καρότα σε μικρά κομάτια
  • Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
  • Ρίξτε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίστε τα λαχανικά με το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, 10 λεπτά
  • Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ
  • Λιώστε τον ζωμό σε αρκετό καυτό νερό και ρίξτε το στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε τα αρωματικά σας, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά
  • Προσθέστε τα ξερά φασόλια, το σπανάκι και τα μακαρονάκια και βράστε, χωρίς καπάκι, για 7-10 λεπτά
  • Σκορδάτο ψωμί για συνοδεία: Κόψτε φέτες χωριάτικου ψωμιού, ψήστε τις και τρίψτε τις με σκόρδο να πάρουν αρώματα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μινεστρόνε σούπα λαχανικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ