Πενέλοπι Φιγιόν: Συμβούλευσα τον σύζυγό μου να παραμείνει υποψήφιος -Αλλά το 71% των Γάλλων θέλει να αποσυρθεί - iefimerida.gr

Πενέλοπι Φιγιόν: Συμβούλευσα τον σύζυγό μου να παραμείνει υποψήφιος -Αλλά το 71% των Γάλλων θέλει να αποσυρθεί

Φωτογραφία: AP/ Christophe Ena
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου αργομισθίας, τον συμβούλευσε να παραμείνει έως το τέλος στην «κούρσα» των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Ομως, το 71% των ψηφοφόρων έχει διαφορετική άποψη και επιθυμεί την παραίτησή του.

«Εργαζόμουν πραγματικά για αυτόν, ασκώντας διάφορα καθήκοντα», δήλωσε η Πενέλοπι Φιγιόν σε συνέντευξή της στην Le Journal du Dimanche. «Χρειαζόταν κάποιον να κάνει δουλειές για αυτόν. Εάν δεν το έκανα εγώ, θα πλήρωνε κάποιον άλλον, έτσι αποφασίσαμε να το κάνω εγώ», επέμεινε η σύζυγος του υποψηφίου της δεξιάς.

Οπως δήλωσε, συμβούλευσε τον Φρανσουά Φιγιόν να «να συνεχίσει μέχρι τέλους, αλλά είναι εκείνος που θα το αποφασίσει». «Μόνο εκείνος μπορεί να γίνει πρόεδρος. Το ότι το αντέχει όλο αυτό είναι απόδειξη ενός μεγάλου θάρρους. Είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει την εμπειρία, το όραμα, το σχέδιο και την απαραίτητη αποφασιστικότητα για να ηγηθεί της Γαλλίας», τόνισε.

Η γαλλική δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα για να εξακριβωθεί αν η Φιγιόν πληρωνόταν χωρίς να εργάζεται. Η ίδια υποστήριξε ότι έδωσε αποδείξεις για τη δουλειά της. «Παρέδωσα μέσω του δικηγόρου μου έγγραφα στους ερευνητές, όπως επιστολές με σημειώσεις που αποδεικνύουν ότι είχαν περάσει από εμένα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάσσαμε με άλλους συνεργάτες του συζύγου μου», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, τελευταία δημοσκόπηση έδειξε ότι το 71% των ψηφοφόρων θέλουν να αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Φιγιόν.

Το ποσοστό αυτό, στην έρευνα του Ifop για την Journal du Dimanche είναι αυξημένο κατά έξι μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που καταγραφόταν σε παρόμοια έρευνα η οποία είχε δημοσιευθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Μιλά σήμερα σε υποστηρικτές του

Εν μέσω των πιέσεων για να παραιτηθεί, ο Φιγιόν θα μιλήσει σήμερα σε υποστηρικτές του, σε ανοιχτή συγκέντρωση. Το Σάββατο, ζήτησε από τους ψηφοφόρους του «μην ενδώσουν στις πιέσεις, να μην δειλιάσουν», γιατί όπως είπε επιχειρούν να «τους φοβίσουν». Επανέλαβε ακόμα, τις βασικές αρχές του προγράμματος του, δηλαδή τη μείωση των φόρων και το 35ωρο εργασίας. Πάντως, αν και το επιτελείο του Φιγιόν ανέμενε να συγκεντρωθούν περίπου 3.000 υποστηρικτές, ένα μεγάλο μέρος της αίθουσας στην οποία μιλούσε έμεινε άδειο.

Κρίσιμη θα είναι και η συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, τη Δευτέρα το απόγευμα, προκειμένου να «γίνει εκτίμηση της κατάστασης». «Είναι ξεκάθαρο. Θέλουν να τον αποτελειώσουν, είναι πόλεμος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πρώην υπουργός που παραμένει πιστός στο Φιγιόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ