Tριήμερο στην Αθήνα -Με Κυνήγι θησαυρού, Ντεμπισί, κλαρίνα και Melorman [πρόγραμμα]

Το τριήμερο στην Αθήνα περιλαμβάνει εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Μασκέ ή με τα ρούχα μας, συμμετέχουμε σε δρώμενα σε γειτονιές της πόλης, πάμε σε πάρτι και πετάμε τον χαρταετό με σαρακοστιανά εδέσματα και κλαρίνα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/2

Απόκριες στον Πειραιά
10:30-11:00: Αποκριάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

11:00 - 14:00: Δραστηριότητες για παιδιά: Ομαδικά Αποκριάτικα Παιχνίδια: 3 ψυχαγωγοί που υποδύονται παιδικούς ήρωες παίζουν μαζί με τα παιδιά συνεχόμενα, διαφορετικά διασκεδαστικά παιχνίδια.
Ξυλοπόδαρος: Ο πανύψηλος φίλος των παιδιών με εντυπωσιακό κοστούμι παίζει με μικρούς και μεγάλους.
Μασκότ Γιγαντοστολή
Νεράιδα - Face Painter : 2 σταθμοί όπου οι νεράιδες μεταμορφώνουν τα παιδικά πρόσωπα.
Κατασκευή Χαρταετού Μινιατούρας: Ο τεχνίτης Προκόπης βοηθάει τα παιδιά και τα καθοδηγεί να φτιάξουν χαρταετό.
Κατασκευή Αποκριάτικης Μάσκας: Με πολλά και διαφορετικά υλικά και φαντασία το κάθε παιδί φτιάχνει τη μάσκα του.
Μουσική με DJ για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην πλευρά της Ηρώων Πολυτεχνείου.
Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν παιχνίδια με επιτραπέζιο air hockey, catch the light, ποδοσφαιράκι, και 4 φουσκωτά παιχνίδια. Σε όλα τα παιχνίδια θα υπάρχει επιτήρηση από ειδικούς.
11:30 - 12:30: Παράσταση Καραγκιόζη
12:30 - 14:00: Συναυλία του συγκροτήματος Otherview

Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής

Μία συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας με «αποκριάτικες εκπλήξεις» σε έργα Ντεμπισί, Ραβέλ, Ροσίνι, Όφενμπαχ και Θεοδωράκη. Σοπράνο η Μαριλένα Στριφτόμπολα, στο πιάνο ο Κυπριανός Κατσαρής. Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Αγραφιώτης.
Στο Μέγαρο Μουσικής (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη).Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 5-10 ευρώ.


φωτογραφία: facebook @melorman

Ο Melorman στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος
Melorman είναι το ψευδώνυμο του Αθηναίου ηλεκτρονικού μουσικού Αντώνη Χανιωτάκη.
O ήχος του είναι αναγνωρίσιμος και η μουσική του συχνά περιγράφεται ως ζεστή και επιβλητική, με στόχο να εμπνεύσει νοσταλγία ή να δημιουργήσει συναισθηματικές εικόνες μέσω του ήχου του.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και έχει στο δυναμικό του αρκετές συνεργασίες σε ηχογραφήσεις και remixes με κορυφαίους του είδους.
To 2017 θα κυκλοφορήσει το πέμπτο του κατά σειρά άλμπουμ με τίτλο Somewhere Someday (με electronica, down tempo και ambient ήχους) στη Sun Sea Sky Productions, στο Σικάγο, σε βινύλιο και σε ψηφιακή μορφή.

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ. Συγγρού). Τηλ.: 216 8091001, 002, 003. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ξεκινά «Το τελευταίο ψέμα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Το τελευταίο ψέμα», ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Μιχάλη Κακογιάννη που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1958 με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη και με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής, στο -2 του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Μιχάλης Κακογιάννης συνθέτει ένα ρέκβιεμ για τη σήψη και την παρακμή της κυνικής και επιπόλαιης εύπορης τάξης που προήλθε από τα ερείπια της Κατοχής και του Εμφυλίου. Σκηνοθεσία, Μουσική επιμέλεια: Ένκε Φεζολλάρι.
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ.: 210 3418550, 210 3463333. Ώρα:: 21:30. Εισιτ.: 5-12 ευρώ.


ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2

Αποκριές στην Αθήνα
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για τον εορτασμό της Αποκριάς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 26/2, στις 11.00 πμ., θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικος περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Σταθμός Μετρό Ακρόπολη).
Στις 12.00, Πλακιώτικη Αποκριά με παρέλαση καρναβαλιστών.

Ένας πανηγυρικός και μεθυστικός περίπατος στα στενά της Πλάκας με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τις Μορφές Έκφρασης (Διαδρομή: Mετρό Ακροπόλεως, Σέλλεϋ, Βύρωνος, πλατεία αγίας Αικατερίνης, πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, Κυδαθηναίων, Αδριανουπόλεως, Τριπόδων, Φλέσσα, Λυσίου, Μάρκου Αυρηλίου, Αδριανού, πλατεία Μοναστηρακίου).

Στις 12.00, θα γίνει το 7ο Κυνήγι Θησαυρού στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού. Φέτος το κυνήγι εστιάζει στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη και την Πλάκα, μια γοητευτική αλλά ακόμα άγνωστη περιοχή της Αθήνας που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μόνο ως τουριστικό προορισμό. Εγγραφές και σημείο συνάντησης στο εστιατόριο Διόνυσος στην Ακρόπολη από τις 10.00-12.00. Σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Ξεναγών.

Απόκριες στον Πειραιά
Αναβίωση της Τρούμπας του 1960 σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι: Η εποχή του 1960 θα αναβιώσει στην Τρούμπα, με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι, που θα πραγματοποιηθεί από καταστήματα της περιοχής, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου από τις 6:00 το απόγευμα και είναι υπό τη αιγίδα του δήμου Πειραιά.


ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2

Κούλουμα στον Λόφο Φιλοπάππου
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για τον εορτασμό της Αποκριάς. Στις 10.00 πμ. θα γίνει αποκριάτικος περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
Στις 11.00 πμ. αποκριάτικη συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του Λάκη Χαλκιά. Μουσική διεύθυνση: Αντώνης Μπαστιάνος.

Κούλουμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος
Φέτος, την Καθαρά Δευτέρα, το ΚΠΙΣΝ καλεί όλους σε ένα παραδοσιακό γλέντι με νηστίσιμους μεζέδες και, φυσικά, το καθιερωμένο πέταγμα του αετού.

Για όσους δεν έχουν μαζί τους χαρταετό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στα Νότια Μονοπάτια θα διοργανωθεί εργαστήρι (11.00-14.00), όπου, υπό την καθοδήγηση του διακοσμητή Ηλία Καραντωνίου, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τον δικό τους χαρταετό.
To εργαστήρι θα έχει συνεχόμενη ροή και θα κατασκευάζονται 20 χαρταετοί ανά 30'.
Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε είναι τη διάθεση να πετάξετε ψηλά.
Την πολύχρωμη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι χαρταετοί, θα πλαισιώσει το εξαμελές μουσικό σχήμα του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, που θα παρουσιάσει ένα παραδοσιακό χορευτικό ρεπερτόριο από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με έμφαση σε τραγούδια και σκοπούς της Αποκριάς. Το σχήμα αποτελείται από τους τραγουδιστές Γιώργο Αγγελόπουλο και Ρία Ελληνίδου και τέσσερις σολίστες μουσικούς (κλαρίνο, βιολί, λαούτο και παραδοσιακά κρουστά).
Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ. Συγγρού). Τηλ.: 216 8091001, 002, 003. Ώρα έναρξης: 11:00. Είσοδος ελεύθερη.


Κούλουμα στον Πειραιά
Σαρακοστιανό Γλέντι στη Φρεαττύδα.

Ο δήμος Πειραιά θα γιορτάσει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, με σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας από τις 10:30 το πρωί, δωρεάν για όλους.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Πειραιά θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Απόκριες Τριήμερο Κούλουμα Αθήνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ