Reuters: Ολο και πιο βαθιά στη φτώχεια βυθίζονται οι Ελληνες - iefimerida.gr

Reuters: Ολο και πιο βαθιά στη φτώχεια βυθίζονται οι Ελληνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, περιγράφει σε εκτενές δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Μια χώρα που βυθίζεται στη φτώχεια έπειτα από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης και παρά τα «πακέτα διάσωσης» που έσωσαν μεν τη χώρα από τη χρεοκοπία, όμως η λιτότητα σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που επέβαλαν οι δανειστές έφεραν ύφεση και κατάθλιψη, σημειώνει.

«Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό», εξομολογείται στο Reuters αναφερόμενη στο γεγονός ότι στέκεται στην ουρά για διανομή φαγητού η 73χρονη, η οποία στο παρελθόν βοηθούσε στα συσσίτια του ερυθρού Σταυρού. «Ζούσα πάντα λιτά, δεν έχω πάει ποτέ διακοπές... τίποτα, τίποτα, τίποτα», λέει απογοητευμένη, περιγράφοντας τη ζωή και την καθημερινότητά της. Πάνω από τα μισά χρήματα που λαμβάνει ως σύνταξη, 332 ευρώ, ξοδεύονται για να πληρώσει το ενοίκιο του μικρού διαμερίσματός της στην Αθήνα και με τα υπόλοιπα πληρώνει τους λογαριασμούς της...

Reuters: Ολο και πιο βαθιά στη φτώχεια βυθίζονται οι Ελληνες  | iefimerida.gr 0

Μέρα με την ημέρα η κατάσταση χειροτερεύει στην Ελλάδα, μία από τις τέσσερις χώρες της ευρωζώνης που κατέφυγαν στους διεθνείς δανειστές. Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρος βλέπουν πια την οικονομία τους να περνά σε τροχιά ανάπτυξης μετά από τα πακέτα διάσωσης που πήραν, όχι όμως και η Ελλάδα, παρά τα τρία πακέτα διάσωσης που έχει λάβει από το 2010 που ξεκίνησε η κρίση και παραθέτει τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία το 35,7% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, την ώρα που η ανεργία βρίσκεται στο 23%, το υψηλότερο ποσοστό σε χώρα της Ευρώπης.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την εικόνα που αντίκρισε το συνεργείο του Reuters στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, όπου δεκάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά, με το κουπόνι στο χέρι, για να πάρουν το μερίδιό τους. Όλοι τους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς τα εισοδήματά τους δεν ξεπερνούν τα 370 ευρώ τον μήνα.

Φωτογραφίες: Reuters/Aris Konstantinidis

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reuters φτώχεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ