Μακαρόνια ογκρατέν με ζαμπόν και μπεσαμέλ

Ακούγεται πολύπλοκο αλλά είναι ένα βολικό πιάτο που λατρεύουν όλοι.


Θέλει ποιοτικά υλικά και λίγη υπομονή για την μπεσαμέλ.


Υλικά

  • 200 γραμμάρια μακαρόνια με όγκο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • 150 γραμμάρια ζαμπόν ποιοτικό, χοντροκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε σε χοντρά κομμάτια το ζαμπόν και ροδίστε το σε τηγάνι, χωρίς λάδι για 3-4 λεπτά
  • Αφήστε το στην άκρη
  • Βράστε τα μακαρόνια al dente, όπως γράφει το πακέτο
  • Προσοχή: Ακολουθεί μια συνταγή για μπεσαμέλ με κρεμμύδι, ακολουθήστε την!
  • Σε κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει και ρίξτε το κρεμμύδι να ροδίσει, για 10 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά
  • Ζεστάνετε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα
  • Αρχίστε να ανακατεύετε με υπομονή -Η μπεσαμέλ για να «πάρει» θέλει 10 λεπτά τουλάχιστον
  • Ρίξτε και το μισό τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι
  • Η μπεσαμέλ θα είναι έτοιμη όταν θα κολλάει στο κουτάλι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το ζαμπόν και τα μακαρόνια, ανακατέψτε απαλά
  • Ρίξτε το μείγμα σε ταψάκι, προσθέστε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήστε για 20 λεπτά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ