Ακούγεται πολύπλοκο αλλά είναι ένα βολικό πιάτο που λατρεύουν όλοι.
Θέλει ποιοτικά υλικά και λίγη υπομονή για την μπεσαμέλ.
Υλικά
- 200 γραμμάρια μακαρόνια με όγκο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 1/2 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
- 150 γραμμάρια ζαμπόν ποιοτικό, χοντροκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε σε χοντρά κομμάτια το ζαμπόν και ροδίστε το σε τηγάνι, χωρίς λάδι για 3-4 λεπτά
- Αφήστε το στην άκρη
- Βράστε τα μακαρόνια al dente, όπως γράφει το πακέτο
- Προσοχή: Ακολουθεί μια συνταγή για μπεσαμέλ με κρεμμύδι, ακολουθήστε την!
- Σε κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει και ρίξτε το κρεμμύδι να ροδίσει, για 10 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Προσθέστε το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά
- Ζεστάνετε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα
- Αρχίστε να ανακατεύετε με υπομονή -Η μπεσαμέλ για να «πάρει» θέλει 10 λεπτά τουλάχιστον
- Ρίξτε και το μισό τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι
- Η μπεσαμέλ θα είναι έτοιμη όταν θα κολλάει στο κουτάλι
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το ζαμπόν και τα μακαρόνια, ανακατέψτε απαλά
- Ρίξτε το μείγμα σε ταψάκι, προσθέστε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήστε για 20 λεπτά