Μακαρόνια ογκρατέν με ζαμπόν και μπεσαμέλ - iefimerida.gr

Μακαρόνια ογκρατέν με ζαμπόν και μπεσαμέλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται πολύπλοκο αλλά είναι ένα βολικό πιάτο που λατρεύουν όλοι.


Θέλει ποιοτικά υλικά και λίγη υπομονή για την μπεσαμέλ.


Υλικά

  • 200 γραμμάρια μακαρόνια με όγκο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • 150 γραμμάρια ζαμπόν ποιοτικό, χοντροκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Μακαρόνια ογκρατέν με ζαμπόν και μπεσαμέλ | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Κόψτε σε χοντρά κομμάτια το ζαμπόν και ροδίστε το σε τηγάνι, χωρίς λάδι για 3-4 λεπτά
  • Αφήστε το στην άκρη
  • Βράστε τα μακαρόνια al dente, όπως γράφει το πακέτο
  • Προσοχή: Ακολουθεί μια συνταγή για μπεσαμέλ με κρεμμύδι, ακολουθήστε την!
  • Σε κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει και ρίξτε το κρεμμύδι να ροδίσει, για 10 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά
  • Ζεστάνετε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα
  • Αρχίστε να ανακατεύετε με υπομονή -Η μπεσαμέλ για να «πάρει» θέλει 10 λεπτά τουλάχιστον
  • Ρίξτε και το μισό τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι
  • Η μπεσαμέλ θα είναι έτοιμη όταν θα κολλάει στο κουτάλι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το ζαμπόν και τα μακαρόνια, ανακατέψτε απαλά
  • Ρίξτε το μείγμα σε ταψάκι, προσθέστε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήστε για 20 λεπτά
Μακαρόνια ογκρατέν με ζαμπόν και μπεσαμέλ | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ