Μίχαλος: Να τροποποιηθεί ο αναπτυξιακός νόμος -Σοβαρές προτάσεις κινδυνεύουν να μείνουν εκτός - iefimerida.gr

Μίχαλος: Να τροποποιηθεί ο αναπτυξιακός νόμος -Σοβαρές προτάσεις κινδυνεύουν να μείνουν εκτός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροποποιήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο προκείμενου να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνστανίνος Μίχαλος, σημειώνοντας ότι πολύ σοβαρές προτάσεις αξιόλογων εταιρειών κινδύνευουν να μην υλοποιηθούν λόγω έλλειψης πόρων.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου ο κ. Μίχαλος προτείνει τη μεταφορά κονδυλίων από καθεστώτα επενδύσεων στα οποία δεν παρατηρείται ζήτηση σε άλλα καθεστώτα στα οποία ήδη έχει σημειωθεί η υποβολή πολύ μεγάλου αριθμού προτάσεων από επιχειρήσεις.

Ως αποτελέσματα αυτής της δυσλειτουργίας που θα οδηγήσει σε μη υλοποίηση των επενδύσεων μπορούν ενδεικτικά να αναφερθούν τα κατωτέρω:

• Απώλεια εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας ως συνοδευτικές των εν λόγω επενδύσεων.

• Οικονομική περαιτέρω συρρίκνωση συγκεκριμένων κλάδων όπως ο κατασκευαστικός ως συνέπεια μη υλοποίησης έργων.

• Μείωση εσόδων του Δημοσίου λόγω απώλειας φόρων όπως ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος κ.λπ.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ως αναφέρεται ανωτέρω θα έχει πλείστα θετικά αποτελέσματα για την συνεχώς μαστιζόμενη από διαρκή κρίση οικονομία της χώρας και θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, επισημαίνει ο κ. Μίχαλος ενώ αναλύοντας τα αποτέσματα από τις προτάσεις που έχουν ενταχθεί αναφέρει:

  • Οι περισσότερες προτάσεις (60% των προτάσεων καλύπτουσες το 68% του συνολικού προϋπολογισμού) ως αναμενόμενο αφορούσαν στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» .
  • Το 60% των προτάσεων (50% σε προϋπολογισμό) ζήτησε ως ενίσχυση οτιδήποτε πλην της φορολογικής απαλλαγής ήτοι επιδότηση -ως επί το πλείστον-, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης ή επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόληση.
  • Ο τομέας του Τουρισμού απορρόφησε προϋπολογιστικά το ήμισυ περίπου των κατατεθειμένων προτάσεων ήτοι 1.075.155.856 ευρώ εκ του συνόλου των 2.209.627.443 ευρώ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μίχαλος Αναπτυξιακός Νόμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ