Τζιχαντιστές χάκερς εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση στο Βρετανικό ΕΣΥ - iefimerida.gr

Τζιχαντιστές χάκερς εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση στο Βρετανικό ΕΣΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάκερς που συνδέονται με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση σε ιστοσελίδες του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) αποκαλύπτοντας τις κερκόπορτες ενός συστήματος, όπου βρίσκονται αποθηκευμένα τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ασθενών.

Οι κυβερνοπειρατές της ομάδας Φαλάγκα από την Τυνησία ανέβασαν στις ιστοσελίδες του NHS εικόνες φρίκης απ’ τον πόλεμο στη Συρία σε αντίποινα, όπως ανέφεραν, για την «επιθετικότητα της Δύσης στη Μέση Ανατολή.»

Οι κυβερνοεπιθέσεις σ’ αυτές τις έξι ιστοσελίδες εκδηλώθηκαν πριν από τρεις εβδομάδες, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Independent, αλλά σύμφωνα με τους πρώτους ελέγχους δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα ασθενών.

Τζιχαντιστές χάκερς εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση στο Βρετανικό ΕΣΥ  | iefimerida.gr 0

Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα που σχετίζεται με το «Ισλαμικό Κράτος» εξαπολύει συντονισμένη κυβερνοεπίθεση κατά του NHS.

«Φαίνεται ότι σκοπίμως στόχευσαν έναν βρετανικό θεσμό και συγκεκριμένα έναν θεσμό που ασχολείται με κάτι που επηρεάζει κάθε πολίτη, την υγεία. Φυσικά και προκαλεί ανησυχία αυτό», δήλωσε ο Χαλέντ Φατάλ, επικεφαλής του MLI Group, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση κυβερνο-απειλών και την ασφάλεια του Διαδικτύου.

Τους περασμένους μήνες η ίδια ομάδα χάκερς επιτέθηκε σε γαλλικές, τυνησιακές και ισραηλινές ιστοσελίδες.

Η κυβερνοεπίθεση έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους της βρετανικής κυβέρνησης ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πολύ ευάλωτο στις επιθέσεις χάκερ.

Τον περασμένο μήνα κυβερνοπειρατές κατάφεραν να παραλύσουν τρία νοσοκομεία του ΝΗS στο Βόρειο Λίνκολνσιρ, προκαλώντας τη ματαίωση όλων των ιατρικών ραντεβού για 48 ώρες, ενώ ζήτησαν λύτρα για να απομακρύνουν τον ιό που είχαν «φυτέψει» στο σύστημα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ