Η αντεπίθεση των Παπανδρεϊκών - iefimerida.gr

Η αντεπίθεση των Παπανδρεϊκών

Ποιοί θέλουν να είναι και πάλι υποψήφιος ο Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιοι είναι αυτοί που σπρώχνουν τον Γιώργο Παπανδρέου στο να επιχειρήσει να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παρά την εκφρασμένη κατηγορηματική αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ηγετικής ομάδας του κόμματος που του ζητά να αποχωρήσει;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και στενός συνεργάτης του Πάνος Μπεγλίτης είναι προφανώς ένας από αυτούς που θα ήθελαν να παραμείνει ο κ. Παπανδρέου για να υπερασπιστεί, όπως είπε χθες, στις επόμενες εκλογές το έργο της τελευταίας διετίας.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες, μετά την απόρριψη από το το πολιτικό συμβούλιο της πρότασης για δυαρχία, με δηλώσεις τους και άλλα παπανδρεϊκά στελέχη όπως η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά τάσσονται εμμέσως αλλα΄σαφέστατα υπερ του κ. Παπανδρέου. Η κυρία Κοππά επισήμανε: «Δεν επιτρέπεται η αλλαγή ηγεσίας να φανεί ως υφαρπαγή με συνοπτικές διαδικασίες. Δυστυχώς, την ώρα που προέχει η σωτηρία της χώρας, ορισμένοι αντιμετωπίζουν την αρχηγία ως λάφυρο. Μόνη εγγύηση, σ' αυτό το πλαίσιο, είναι η πιστή τήρηση του καταστατικού».

Από τη δική της πλευρά η επίσης ευρωβουλευτής Αννυ Ποδηματά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επισήμανε, όταν ρωτήθηκε για τα ζητήματα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ότι αυτή τη στιγμή προηγούνται τα προβήματα της χώρας και δεν είναι ώρα να συζητάμε για το ΠΑΣΟΚ,

Ο κ. Παπανδρέου, όπως όλα δείχνουν, δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τόσο εύκολα το παιχνίδι και να παραδεχθεί αμαχητί την εσωκομματική του ήττα. Βλέποντας ότι η πρότασή του για δυαρχία είναι δύκολο να περάσει ακόμη και στο Εθνικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας προφανώς επαναδιατάσσει τις δυνάμεις του και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει ακόμη και το εδνεχόμενο να δηλώσει υποψήφιος εκ νέου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και φυσικά της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Κανείς δεν γνωρίζει αν ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό ατού ή αν πράγματι υπάρχει η πρόθεση από τον κ. Παπανδρέου να πραγματοποιήσει ένας τέτοιου είδους τόλμημα.

Η εκτίμηση αυτή σε συνδυασμό με την πληροφορία που εκπορεύεται από κύκλου της οδού Ιπποκράτους και θέλει να ζητείται από τους υποψήφιους αρχηγούς -αν γίνουν τώρα οι διαδικασίες- να παραιτηθούν από τις υπουργικές τους θέσεις περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πάντως το στενό επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που τον πιέζουν να δηλώσει ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία και την αρχηγία του κόμματος προφανώς εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην τελευταία συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου όπου δεν κατάφερε να περάσει την άποψή του για δυαρχία είναι τέτοιο που του δίνει το δικαίωμα να πιστεύει ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ θα επιβραβεύσει την διετή του πρωθυπουργική θητεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ