To #Penelopegate λυγίζει τον Φιγιόν -Στήθος με στήθος με τον Μακρόν σε νέα δημοσκόπηση - iefimerida.gr

To #Penelopegate λυγίζει τον Φιγιόν -Στήθος με στήθος με τον Μακρόν σε νέα δημοσκόπηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

1%. Αυτό το ποσοστό χωρίζει στην πρόθεση ψήφου τον συντηρητικό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν από τον ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενέργησε το ινστιτούτο Kantar Sofres-Onepoint για το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, την δεξιά εφημερίδα Figaro και το κανάλι της βουλής LCI ρωτώντας 1.032 άτομα.

To #Penelopegate λυγίζει τον Φιγιόν -Στήθος με στήθος με τον Μακρόν σε νέα δημοσκόπηση  | iefimerida.gr 0

Σε περίπτωση που διεξαχθεί η ψηφοφορία χωρίς τη συμμετοχή του Φρανσουά Μπαϊρού, η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, συγκεντρώνει ένα ποσοστό 25%. Πίσω της ακολουθεί με τρεις μονάδες διαφορά (22%) ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος, όμως, νιώθει καυτή την ανάσα στο σβέρκο του του Εμανουέλ Μακρόν με 21%.

To #Penelopegate λυγίζει τον Φιγιόν -Στήθος με στήθος με τον Μακρόν σε νέα δημοσκόπηση  | iefimerida.gr 1

Ο Μακρόν νικά τον Φιγιόν στο β’ γύρο

Εάν από την άλλη βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης της κούρσας και ο πρόεδρος του Modem (Μπαϊρού), τότε ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς συγκεντρώνει το 21% των ψήφων έναντι 20% του ηγέτη του '"En Marche!"(«Εμπρός!»), ενώ η Μαρίν Λεπέν παραμένει σταθερή στο 25%.

To #Penelopegate λυγίζει τον Φιγιόν -Στήθος με στήθος με τον Μακρόν σε νέα δημοσκόπηση  | iefimerida.gr 2

Η σφυγμομέτρηση επιχείρησε επίσης να μετρήσει τις πιθανές επιδόσεις των τριών φαβορί και σ’ έναν δεύτερο γύρο. Αν βρεθούν αντιμέτωποι ο Φιγιόν με την Λεπέν, τότε ο Φιγιόν επικρατεί μ’ ένα συντριπτικό ποσοστό 60%. Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, γύρω στο 65%, θα έπιανε ο Μακρόν απέναντι στη Λεπέν. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας θα νικούσε και τον Φρανσουά Φιγιόν στο β’ γύρο με 58% -42%.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ