Θαμμένη στο χιόνι η Ορεστιάδα -14 οχήματα του στρατού στη μάχη του αποχιονισμού [εικόνες] - iefimerida.gr

Θαμμένη στο χιόνι η Ορεστιάδα -14 οχήματα του στρατού στη μάχη του αποχιονισμού [εικόνες]

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Επαρχιακοί δρόμοι στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο παραμένουν κλειστοί από το χιόνι, ενώ στη μάχη του αποχιονισμού έχουν προστεθεί 14 οχήματα του στρατού.

Ο νομός Eβρου παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στα χωριά, αφού πολλοί επαρχιακοί δρόμοι που άνοιξαν τις προηγούμενες ώρες τα μηχανήματα έκλεισαν και πάλι λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Θαμμένη στο χιόνι η Ορεστιάδα -14 οχήματα του στρατού στη μάχη του αποχιονισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Ελέγχουμε την κατάσταση, αλλά αν συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες για άλλες 2-3 μέρες, τότε μπορεί να χαθεί ο έλεγχος» δήλωσε στο iefimerida ο αντιπεριφερειάρχης Eβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και πρόσθεσε: «Eχουμε ανοίξει τους περισσότερους δρόμους, αλλά έρχεται μια χιονοθύελλα και σκεπάζει με χιόνι πάλι τον δρόμο».

Θαμμένη στο χιόνι η Ορεστιάδα -14 οχήματα του στρατού στη μάχη του αποχιονισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην Ορεστιάδα, κεντρικοί δρόμοι παραμένουν καλυμμένοι από το χιόνι και σε πολλά σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Iδια είναι η εικόνα ακόμη και στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, όπου όμως σχεδόν όλα τα καταστήματα άνοιξαν σήμερα κανονικά. Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Πέμπτη, όλα τα σχολεία στην Ορεστιάδα.

Θαμμένη στο χιόνι η Ορεστιάδα -14 οχήματα του στρατού στη μάχη του αποχιονισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Θαμμένη στο χιόνι η Ορεστιάδα -14 οχήματα του στρατού στη μάχη του αποχιονισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μηχανήματα του στρατού στη μάχη αποχιονισμού
Μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης του νομού Eβρου, στη μάχη αποχιονισμού προστέθηκαν και οχήματα του στρατού. Στον Eβρο, από το Ορμένιο μέχρι τις Φέρες επιχειρούν 14 οχήματα, ενώ στη Σαμοθράκη εστάλησαν άλλα 2 οχήματα του στρατού για τον αποχιονισμό. Aλλα 40 οχήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους. «Eχουμε μια έκταση περίπου 1.100 χιλιομέτρων στην ευθύνη μας, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια τεράστια έκταση που πλήττεται από τις καιρικές συνθήκες», δηλώνει ο κ. Πέτροβιτς.

Θαμμένη στο χιόνι η Ορεστιάδα -14 οχήματα του στρατού στη μάχη του αποχιονισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Στο Διδυμότειχο, ορισμένα χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, αφού το επαρχιακό οδικό δίκτυο δεν έχει καθαριστεί επαρκώς, κυρίως λόγω της χιονόπτωσης που συνεχίζεται. «Eχουμε 3 φορτηγά ακόμη γεμάτα με αλάτι για να ρίξουμε στους δρόμους. Oλα τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται έξω, συνεχίζουμε την προσπάθεια» δήλωσε στο iefimerida ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Θαμμένη στο χιόνι η Ορεστιάδα -14 οχήματα του στρατού στη μάχη του αποχιονισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Τελειώνει το αλάτι
Τις τελευταίες μέρες στον Εβρο η Περιφέρεια έριξε περισσότερους από 2 χιλιάδες τόνους αλάτι και όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης υπάρχει ανάγκη για περισσότερα αποθέματα. «Εχουμε παραγγείλει 400 τόνους αλάτι και έρχονται. Πιστεύω, όμως, ότι η νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι πιο ευέλικτη. Σε μια έκτακτη ανάγκη, δηλαδή, ο Δήμος ή η Περιφέρεια να μπορεί να προμηθεύεται τα υλικά που χρειάζεται με μεγάλη ταχύτητα. Τώρα, για την προμήθεια του αλατιού αλλά και της μεταφοράς στον νομό μας έπρεπε να συνεδριάσουν πρώτα οι επιτροπές. Ομως, σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κάθε ώρα που περνάει είναι πολύτιμη», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Eβρου κ. Πέτροβιτς.

Θαμμένη στο χιόνι η Ορεστιάδα -14 οχήματα του στρατού στη μάχη του αποχιονισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ