Φακές με λουκάνικο

Στην κεντρική Ευρώπη δεν θα βρείτε πουθενά φακές σούπα σκέτες, όπως τις τρώμε στην Ελλάδα, λίγο νερόβραστες.


Η συνταγή εκεί προβλέπει λουκάνικα ακόμη και χοιρινό κρέας, για να νοστιμίσουν τα όσπρια.
Σας δίνω την πιο απλή συνταγή, με τα λουκάνικα.


Υλικά

  • 350 γραμμάρια φακές πράσινες ή μαύρες
  • 2 λουκάνικα χοντρά
  • 2 καρότα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγη πιπερίτσα τσίλι και λίγο μαϊντανό
  • Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα καρότα σε χοντρές ροδέλες
  • Σε κατσαρόλα ρίξτε ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι για 5 λεπτά
  • Προσθέστε τις φακές, τη δάφνη, το τσίλι και 2 ποτήρια νερό -Καλύψτε και βράστε για 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε και τα λουκάνικα στην κατσαρόλα, βράστε για ακόμη 20 λεπτά
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ανακατέψτε το με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Κόψτε τα βρασμένα λουκάνικα χοντρά και πλαγίως και ετοιμάστε το πιάτο
  • Κάτω οι φακές με τα υγρά τους, από πάνω τα χοντροκομμένα λουκάνικα
  • Από πάνω ρίξτε το μείγμα σκόρδου-μαϊντανού

Φακές με λουκάνικα, από γερμανικό τραπέζι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή φακές λουκάνικο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ