Ωρα για ψάρι τσιπούρα, είναι εποχής, μετά από τα κρεατικά των γιορτών.
Υλικά
- 1 ή 2 τσιπούρες (προτιμήστε αυτές του 1/2 κιλού)
- 500 γραμμάρια πατάτες
- 500 γραμμάρια ντομάτες ή καλύτερα ντοματάκια βελανίδι (εποχής)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κλαδιά δεντρολίβανο
- Μερικά φύλλα φρέσκιας σόγιας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι σέλινο 1/2 ποτήρι κρασί λευκό, ξηρό
- Αλάτι, ελαιόλαδο, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες, τα ντοματάκια στα δύο, το σέλινο, το κρεμμύδι το σκόρδο σε κομμάτια
- Σε ένα ταψάκι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τις πατάτες παντού
- Προσθέστε από πάνω τα ντοματάκια (κρατήστε μερικά), το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο
- Πλύντε καλά τα ψάρια, γεμίστε το στομάχι τους με λίγο σκόρδο, λίγο δεντρολίβανο και αλάτι, πιπέρι
- Τοποθετήστε τις τσιπούρες πάνω στο ταψάκι, αλατίστε
- Γαρνίρετε την επιφάνεια των ψαριών με τα υπόλοιπα ντοματάκια, λίγο δεντρολίβανο, τα φύλλα σόγιας και ραντίστε παντού με ελαιόλαδο
- Ρίξτε και ένα μικρό ποτηράκι νερό
- Βάλτε το ταψάκι να ψήνεται
- Οταν αρχίσει να σιγοβράζει, ρίξτε το κρασί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο
- Σε 30 λεπτά βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά είναι έτοιμα, το ψάρι ψήθηκε!