Τσιπούρα στο φούρνο, με λαχανικά

Ωρα για ψάρι τσιπούρα, είναι εποχής, μετά από τα κρεατικά των γιορτών.


Υλικά

  • 1 ή 2 τσιπούρες (προτιμήστε αυτές του 1/2 κιλού)
  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 500 γραμμάρια ντομάτες ή καλύτερα ντοματάκια βελανίδι (εποχής)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κλαδιά δεντρολίβανο
  • Μερικά φύλλα φρέσκιας σόγιας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλινο 1/2 ποτήρι κρασί λευκό, ξηρό
  • Αλάτι, ελαιόλαδο, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες, τα ντοματάκια στα δύο, το σέλινο, το κρεμμύδι το σκόρδο σε κομμάτια
  • Σε ένα ταψάκι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τις πατάτες παντού
  • Προσθέστε από πάνω τα ντοματάκια (κρατήστε μερικά), το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο
  • Πλύντε καλά τα ψάρια, γεμίστε το στομάχι τους με λίγο σκόρδο, λίγο δεντρολίβανο και αλάτι, πιπέρι
  • Τοποθετήστε τις τσιπούρες πάνω στο ταψάκι, αλατίστε
  • Γαρνίρετε την επιφάνεια των ψαριών με τα υπόλοιπα ντοματάκια, λίγο δεντρολίβανο, τα φύλλα σόγιας και ραντίστε παντού με ελαιόλαδο
  • Ρίξτε και ένα μικρό ποτηράκι νερό
  • Βάλτε το ταψάκι να ψήνεται
  • Οταν αρχίσει να σιγοβράζει, ρίξτε το κρασί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο
  • Σε 30 λεπτά βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά είναι έτοιμα, το ψάρι ψήθηκε!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τσιπούρα φούρνο λαχανικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ