Τα 20 θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών το 2016 - iefimerida.gr

Τα 20 θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών το 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια χρονιά γεμάτη εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και γεγονότα που συντάραξαν σε διεθνές επίπεδο ήταν το 2016 που αποχαιρετούμε.

Πώς διαμορφώθηκε το πολιτικοοικονομικό σκηνικό στην Ελλάδα το 2016
Ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ, μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις της «γραβάτας», ανατροπές στο Ασφαλιστικό, νέα χαράτσια, κόντρες στη Βουλή, φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες,συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, ανασχηματισμός, διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μέτρα για το χρέος, ξαφνικός μποναμάς Τσίπρα σε συνταξιούχους, νέα προβλήματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης και με τα μέτρα για το χρέος.

Τα γεγονότα που διαμόρφωσαν το σκηνικό σε διεθνές επίπεδο
Τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για προσφυγικές ροές, συντριβή πτήσης της EgyptAir στη Μεσόγειο με 66 νεκρούς, δολοφονία της βρετανίδας βουλευτού Τζον Κοξ, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, Βrexit, επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια με 84 νεκρούς, πραξικόπημα στην Τουρκία, τρομοκρατική επίθεση σε κλαμπ στο Ορλάντο των ΗΠΑ με δεκάδες νεκρούς, οι βίαιες συγκρούσεις στις ΗΠΑ κατά των φυλετικών διακρίσεων και της βίας της αστυνομίας, ο φονικός σεισμός στο Αματρίτσε της Ιταλίας, μακελειό στο Μόναχο με 10 νεκρούς, η ήττα της Χίλαρι από τον Τραμπ, αεροπορική τραγωδία με την ομάδα της Τσαπεκοένσε, ήττα Ρέντσι στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Ιταλία και παραίτησή του από την πρωθυπουργία, τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, συντριβή του Τουπόλεφ που μετέφερε μέλη διάσημης ρωσικής χορωδίας (92 νεκροί).

Προσφυγικό κύμα στην Ελλάδα
Και στο εσωτερικό της χώρας όμως διαδραματίστηκαν γεγονότα που συγκλόνισαν τους Ελληνες.
Μεταξύ αυτών κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες, μετατροπή της Ειδομένης και του λιμανιού του Πειραιά σε απέραντους καταυλισμούς επί μήνες.
Η τραγωδία της Αίγινας όταν ταχύπλοο συγκρούστηκε με τουριστικό σκάφος. Σειρά επεισοδίων στα Εξάρχεια με έξαρση των πυρπολισμών τρόλεϊ και λεωφορείων. Επιπλέον άγριες δολοφονίες που συγκλόνισαν όλους μας όπως αυτή του 14χρονο Τάσου από συμμαθητή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, η άγρια δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου στο Βελβεντό Κοζάνης αλλά και η αποκάλυψη ότι δράστες της δολοφονίας του νεαρού Κωστή Πολύζου ήταν οι ίδιοι του οι γονείς.

Διεθνούς εμβέλειας επισκέπτες στην Ελλάδα: Από τον Πάπα στον Ομπάμα
Μια χρονιά και με επισκέψεις διεθνούς εμβέλειας στην Αθήνα και στη χώρα, όπως αυτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, του πάπα Φραγκίσκου και τελευταία του Μπαράκ Ομπάμα. Αλλά και αυτές της Αντζελίνας Τζολί και της Σούζαν Σάραντον ακόμη, με αφορμή το προσφυγικό. Το προσφυγικό, τους πρόσφυγες που οι κάτοικοι των νησιών του βορείου Αιγαίου που τους υποδέχθηκαν με ζεστασιά, παρά τα πάμπολλα προβλήματα και έφθασαν να διεκδικούν το Νόμπελ Ειρήνης.

Οι Ελληνες που μας έκαναν υπερήφανους
Το 2016 ήταν και η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Μια διοργάνωση με πολλές ελληνικές συμμετοχές και πολλά ελληνικά μετάλλια, τόσα ώστε να αποτελεί την 5η καλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς!

Το «αντίο» σε γνωστά και αγαπητά πρόσωπα
Μια χρονιά, όμως, που σημαδεύτηκε επίσης από τους θανάτους πολλών γνωστών και αγαπημένων στο κοινό προσώπων. Αννα Συναδινού, Παντελής Παντελίδης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Γεωργιά Αποστόλου, Νατάσα Μανίσαλη, Γιώργος Βασιλείου, Πέτρος Φυσσούν, Κώστας Κουτσομύτης, Γιάννης Βόγλη, είναι κάποιοι από τους Ελληνες καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2016, ενώ και η παγκόσμια σκηνή έγινε φτωχότερη μέσα στο 2016 καθώς έφυγαν από τη ζωή ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο Πρινς, ο Λέοναρντ Κοέν και πολύ πρόσφατα ο Τζορτζ Μάικλ. Και δεν ήταν μόνο αυτοί. Μέσα στο 2016 από τη ζωή έφυγαν και ο Φιντέλ Κάστρο, ο Ουμπέρτο Εκο, ο Μάικλ Τσιμίνο, ο Μοχάμεντ Αλι, ο Σιμόν Πέρες, ο Γιόχαν Κρόιφ και οι Κωστής Στεφανόπουλος, Αλέξανδρος Βέλιος, Μάκης Ψωμιάδης, Ανδρέας Βγενόπολους και ένα μέλος της δικής μας οικογένειας, ο δημοσιογράφος Λάμπρος Χαβέλας.

Τα παραπάνω αποτελούν μια αποτύπωση των γεγονότων του 2016 τα οποία καταγράφηκαν λεπτό προς λεπτό από το iefimerida.gr. Ποια ήταν, όμως, εκείνα που τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον των αναγνωστών του iefimerida.gr; Παρακάτω παρουσιάζονται τα 20 θέματα που διαβάστηκαν περισσότερο από τους αναγνώστες μας.

  1. Ιστορική ομιλία Ομπάμα στο «Νιάρχος» -«Ζήτω η Ελλάς!» είπε στα ελληνικά
  2. Ενας Σύρος πρόσφυγας εξηγεί: Γιατί διαλέξαμε να περάσουμε από την Ελλάδα και όχι από τη Βουλγαρία ή την Αλβανία [εικόνες]
  3. Σφάχτηκαν με υπονοούμενα Σόιμπλε-Τσίπρας -«Είναι η εφαρμογή ανόητε...»
  4. Φιντέλ Κάστρο, ο «άντρας με τις 35.000 γυναίκες» -Αλήθειες και μύθοι [εικόνες]
  5. Πώς συνέβη το πραξικόπημα στην Τουρκία -Καρέ καρέ το θρίλερ των τελευταίων ωρών [εικόνες]
  6. Debate: Μητσοτάκης και Ράμφος συνομιλούν στο webtv του iefimerida
  7. Νέα κυβέρνηση: Ποια είναι τα πρόσωπα κλειδιά & οι αντιδράσεις
  8. Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος -Από καρδιακή ανακοπή
  9. Δείτε το ολόχρυσο σπίτι του Τραμπ -Χρυσός μέχρι τα πατάκια [εικόνες]
  10. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που ανέβασε το Κρεμλίνο από την επίσκεψη Πούτιν στο Αγιο Ορος [εικόνες]
  11. Αποκλειστικά βίντεο: Δείτε εν δράσει τις Ρουμάνες πορτοφολούδες που έχουν μαδήσει το κέντρο της Αθήνας
  12. Το σμπαραλιασμένο τζιπ του Παντελίδη -Σίδερο διαπέρασε τη μηχανή και το παρμπρίζ [αποκλειστικές εικόνες]
  13. Το απίστευτο βλέμμα της Στεφανίδη που ενώ πανηγυρίζει για το χρυσό την πλησιάζει ο Γιουσέιν Μπολτ! [εικόνες]
  14. Ξεκαρδιστική ατάκα Κρητικού αγρότη σε άνδρα των ΜΑΤ: Αμα βγάλεις το ψεκαστήρι επαέ θα σε τελειώσω [εικόνες]
  15. Θεσσαλονικιός σερβιτόρος διορίζεται στο επιτελείο του Τσίπρα [ΦΕΚ]
  16. Οι 200 τούρκικες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν το ξέρουμε [λίστα]
  17. Η Περιστέρα και η Μαρέβα έκλεψαν την παράσταση στο μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες]
  18. Σοκ και θλίψη -Φωτογραφίες και βίντεο από τη νέα νύχτα τρόμου στη Νίκαια της Γαλλίας [εικόνες & βίντεο]
  19. Αυτά τα φυτά είναι βόμβες οξυγόνου -Πάρτε τουλάχιστον ένα σπίτι σας [εικόνες]
  20. Γιατί η Αθηνά Ωνάση δεν συμπαθεί τους Ελληνες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γεγονότα iefimerida ανασκόπηση 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ