«Ύποπτα» εμφυτεύματα στήθους σε δεκαοχτώ γυναίκες στην Κύπρο - iefimerida.gr

«Ύποπτα» εμφυτεύματα στήθους σε δεκαοχτώ γυναίκες στην Κύπρο

Δεκαοχτώ γυναίκες στην Κύπρο υποβλήθηκαν σε επέμβαση στήθους με «ύποπτα» εμφυτεύ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Κύπρου μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά, ότι δεκαοχτώ γυναίκες έχουν υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση στήθους με εμφυτεύματα τύπου PIP ή Μ, που θεωρούνται ύποπτα για πρόκληση καρκίνου.

Ο Σταύρος Μαλάς έκανε έκκληση σε όσες γυναίκες έχουν παέι στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Συρία, για την εμφύτευση αυτών των εμφυτευμάτων, να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Υγείας, ενώ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους πλαστικούς χειρουργούς για την σωστότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου υποστήριξε ότι έχουν καταγραφεί άλλες 40 περιπτώσεις γυναικών, οι οποίες έχουν χειρουργηθεί από δύο πλαστικούς χειρουργούς στην Κύπρο, οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτά τα εμφυτεύματα, αλλά οι ίδιες δεν γνωρίζουν τον τύπο τους.

Υπάρχουν μάλιστα όπως είπε ακόμα 20 περιπτώσεις γυναικών, που έχουν χειρουργηθεί από άλλους γιατρούς, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, και οι οποίες επίσης δεν γνωρίζουν τον τύπο του εμφυτεύματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ