Ποδαρικό με συνάντηση πολιτικών αρχηγών βλέπει ο Καρατζαφέρης - iefimerida.gr

Ποδαρικό με συνάντηση πολιτικών αρχηγών βλέπει ο Καρατζαφέρης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή κοπής της πίτας της αρχιεπισκοπής, και σε δηλώσεις του εξήρε το έργο της Εκκλησίας.

Εκτίμησε ότι το 2012 θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, χρονιά δοκιμασίας συγκριτικά με το έτος που απέρχεται, λέγοντας πως ή θα βάλουμε τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα ή θα οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή, και υποστήριξε ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, «υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει καλέσει δημοσίως τους δύο άλλους αρχηγούς «να αναλάβουν τις ευθύνες και να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο για να μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα ολοκληρωθεί το PSI και θα μπορέσουμε να ζήσουμε μέρες αισιοδοξίας και ελπίδας». Είπε ακόμη ότι υπάρχει μια πλατφόρμα που έχει δώσει στον πρωθυπουργό με την επιστολή του και εκτίμησε ότι υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να συναντηθούνε οι πολιτικοί αρχηγοί τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.

Μια συνάντηση από την οποία όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης «θα εξαρτηθεί και η δική μας απόφαση για το πώς θα χειριστούμε το θέμα της ανάπτυξης μιας καλύτερης περπατησιάς».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος σε πιθανές εγγυήσεις που μπορεί να ζητηθούν από τη χώρα μας προκειμένου να χορηγηθεί βοήθεια 130 δισ. ευρώ, είπε τα εξής:

«Ξέρετε κανέναν να δίνει 130 δισεκατομμύρια χωρίς να απαιτεί μια συμμόρφωση; Μακάρι να μην τα είχαμε ανάγκη. Μακάρι να είμαστε αφέντες στο σπίτι μας. Δυστυχώς, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια μας κατέστησαν ομήρους των δανειστών μας. Πρέπει να χειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την κατάσταση για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Τέλος αναφερόμενος στην προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εκτίμησε ότι έγινε μεγάλη ζημιά και πως «η σκοπιμότητα επηρέασε την ευθυκρισία κάποιων» εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η Δικαιοσύνη θα βρει το δρόμο και τον τρόπο να επαναφέρει τα πράγματα σε μια σωστή λειτουργία».

Υποστήριξε επίσης πως τραυματίστηκαν οι σχέσεις μας με την Ρωσία τις οποίες - όπως είπε - για πολλά χρόνια προσπαθούσε να αναπτύξει και είχε καταφέρει να φέρει «στην εξώπορτα της Ελλάδος το ρωσικό ενδιαφέρον». Είπε επίσης ότι η προφυλάκιση του Εφραίμ τραυμάτισε τις σχέσεις της Ελλάδος με την Εκκλησία τη Κύπρου η οποία «σας θυμίζω είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, η οποία Τράπεζα αποτελεί και ένα από τα θησαυροφυλάκια τεραστίων αποθεμάτων της Ρωσίας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ