12,5 εκατ. ευρώ για το πρώτο βιοκλιματικό εργοστάσιο στην Ελλάδα - iefimerida.gr

12,5 εκατ. ευρώ για το πρώτο βιοκλιματικό εργοστάσιο στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα ισχυρά θεμέλια για την ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας στη χώρα μας μπαίνουν με την ολοκλήρωση του πρώτου βιοκλιματικού εργοστασίου στην Ελλάδα από την γνωστή εταιρεία καλλυντικών, Apivita. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2011 στο Μαρκόπουλο, μετά και τη σημερινή έγκριση των τυπικών διαδικασιών του δανείου από τις τράπεζες. Όπως εξηγεί ο Νίκος Κουτσιανάς στο «iefimerida» η συνολική επένδυση για την ανέγερση της νέας βιοκλιματικής μονάδας παραγωγής και κτίριο γραφείων ανέρχεται στα 12,5 εκατ. ευρώ, αποτελώντας ένα από τα πρώτα βιοκλιματικά κτίρια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό κατασκευής του βιοκλιματικού εργοστασίου, εκτός από τα φίλτρα που πρακτικά θα εκμηδενίζουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, θα υπάρχει και μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Ταυτόχρονα, το νερό που θα προκύπτει από αυτή, θα χρησιμοποιείται για το πότισμα των πολλών - και βιολογικών - φυτών που θα υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο. Το κτίριο θα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα ηλιακά συστήματα, συστήματα γεωθερμίας κτλ, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και με συστήματα ελέγχου της απώλειας ενέργειας. Θα είναι ένα εργοστάσιο «χαμηλής όχλησης» και όπως ευελπιστεί η διοίκηση, μια έμπνευση για την οικολογική συνείδηση των εργαζομένων σε αυτό αλλά και της κοινότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ