Noble: «Έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις και για άλλα κοιτάσματα» - iefimerida.gr

Noble: «Έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις και για άλλα κοιτάσματα»

Nolbe Energy
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα θετικά αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης της Noble Energy στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, αναφέρεται ο διευθυντής της εταιρείας στην Κύπρο Τζον Τόμιτς σε δηλώσεις του στις εφημερίδες «Φιλελεύθερος» και «Πολίτης».

Ο κ. Τόμιτς τονίζει ότι εκείνο που ενδιαφέρει τώρα είναι η εκμετάλλευση του κοιτάσματος όσο το δυνατό πιο σύντομα και ότι είναι επί τάπητος η μελέτη για αγωγό προς την Κύπρο και τερματικό υγροποίησης.

Το κοίτασμα, που εντοπίστηκε (περίπου 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια), είναι, επισημαίνει, ήδη πολύ μεγάλο και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Κύπρου για πολλά χρόνια, αλλά και να στηρίξει - χωρίς πρόσθετες ποσότητες από το Ισραήλ - μια μεγάλη επένδυση για εξαγωγή υγροποιημένου αερίου. Η διαδικασία κατασκευής της υποδομής (αγωγός και τερματικό υγροποίησης) πρέπει, αναφέρει, να ξεκινήσει το ταχύτερο, με συμμετοχή του κράτους και της Noble.

Επίσης, δηλώνει ότι είναι ενθαρρυντικές οι ενδείξεις και για άλλα κοιτάσματα αερίου στο οικόπεδο 12, αλλά και στα υπόλοιπα τεμάχια της ΑΟΖ, γι' αυτό, προσθέτει, και ενδιαφέρει πολύ την Noble η εξασφάλιση άδειας και για άλλο ή άλλα οικόπεδα. Σύμφωνα με τον κ. Τόμιτς δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για πετρέλαιο και ανακοινώνει ότι η Noble θα «σκάψει» βαθύτερα τους επόμενους μήνες κάνοντας αρχή από το οικόπεδο «Λεβιάθαν» του Ισραήλ.

Η δεύτερη γεώτρηση επαλήθευσης στο κυπριακό οικόπεδο 12 θα γίνει στα μέσα του 2012, ανέφερε ο κ.Τόμιτς. «Περιθώρια αναβάθμισης των εκτιμήσεων θεωρητικά υπάρχουν,αλλά υπάρχει και ενδεχόμενο υποβάθμισης των αναμενόμενων ποσοτήτων» σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ