Η Fox ζήτησε συγγνώμη για το γκάλοπ με τον Χριστό και τους Εβραίους - iefimerida.gr

Η Fox ζήτησε συγγνώμη για το γκάλοπ με τον Χριστό και τους Εβραίους

Fox
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εταιρεία Fox Λατινικής Αμερικής ζήτησε «συγγνώμη» για το επίμαχο γκάλοπ που ρωτούσε αν οι Εβραίοι ήταν υπεύθυνοι για το θάνατο του Ιησού, στα πλαίσια του χριστουγεννιάτικου αφιερώματος του National Geographic.

Η εν λόγω δημοσκόπηση ρωτούσε τους αναγνώστες να απαντήσουν ποιον θεωρούν υπεύθυνο για τη θάντωση του Ιησού Χριστού: τον Πόντιο Πιλάτο, τον εβραϊκό λαό ή τους αρχιερείς του Εβραϊκού Συμβουλίου.

Το εβραϊκό κέντρο Simon Weisenthal του Μπουένος Άιρες Center θεώρησε πως η δημοσκόπηση αποτελεί δυσφημιστική αναφορά η οποία ακολουθεί την προπαγάνδα του Βατικανού η οποία «οδήγησε στην δίωξη και το θάνατο των Εβραίων για δύο χιλιετίες»

Η εβραϊκή οργάνωση δηλώνει εξοργισμένη με την επιλογή του Fox η οποία διαιωνίζει μια ιδέα την οποία ακόμα και το ίδιο το Βατικανό αποκήρυξε το 1965.

λέγοντας ότι ηδημοσκόπησηαφαιρέθηκεαμέσωςκαι έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόληψητέτοιων περιστατικώνστο μέλλον. Ο εκπρόσωπος της Fox Γκοανταλούπε Λουτσέρο ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό του National Geographic

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ