ΗΠΑ: «Πάνω από 50.000 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν την τελευταία διετία» - iefimerida.gr

ΗΠΑ: «Πάνω από 50.000 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν την τελευταία διετία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 50.000 μαχητές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε μάχες αφότου άρχισε τις επιχειρήσεις του ο διεθνής συνασπιμός υπό τις ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία.

Αυτό υποστήριξε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου μιλώντας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «συγκρατημένη εκτίμηση».
Ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός δείχνει πως οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και η βοήθεια που παρέχει σε τοπικές δυνάμεις ένας μικρός αριθμός αμερικανών στρατιωτών αποδίδουν καρπούς. Προανήγγειλε δε ότι θα ενταθούν οι αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών σε περιοχές όπως η Μοσούλη, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή ώστε να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες μεταξύ αμάχων.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει σημαντικό μέρος των εδαφών που ήλεγχε το 2014, όταν είχε φθάσει στο μέγιστο της επέκτασής του, καθώς δέχεται επιθέσεις από ρωσικές, τουρκικές, ιρακινές, συριακές και κουρδικές δυνάμεις, αλλά και από αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά.
Ο έλεγχός του τώρα περιορίζεται στη Μοσούλη, τη Ράκα και τις περιοχές όπου ζουν αραβικές φυλές στην κοιλάδα του Ευφράτη απ' την ανατολική Συρία μέχρι το δυτικό Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ