Σήμερα το μεσημέρι θα μάθουμε πόσο πλούσια θα γίνει η Κύπρος - iefimerida.gr

Σήμερα το μεσημέρι θα μάθουμε πόσο πλούσια θα γίνει η Κύπρος

ΑΟΖ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγάλος γρίφος σχετικά με τα κοιτάσματα θα λυθεί δια «χειρός» του προέδρου Χριστόφια καθώς στις 15.00 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και η Κύπρος θα ξέρει πόσο πλούσια θα γίνει.

Στις 15.00 αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, σχετικά με τα ακριβή αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών για τα κοιτάσματα υδρογοναναθράκων στο οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο όγκος του κοιτάσματος εκτιμάται στα 9 έως 13 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Η πρώτη, δοκιμαστική παραγωγή του κοιτάσματος τοποθετείται για το 2015 και η πλήρης παραγωγή το 2018. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τώρα και οι έρευνες για εντοπισμό πετρελαίου, σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στο ίδιο οικόπεδο. Το γεγονός αυτό προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά διευρύνει και τους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή από άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι «να υπάρξουν στοιχεία που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για το τι υπάρχει στον υποθαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να ενημερωθεί η κοινωνία και να γίνουν οι στρατηγικοί σχεδιασμοί για τα επόμενα βήματα».

Xαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην μεγαλόνησο είναι ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου καταγράφει σήμερα άνοδο της τάξης του 8%, ενώ μέσα σε μία εβδομάδα τα κέρδη είναι 34% περίπου στον κυπριακό δείκτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ