Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι από την Κρήτη ως τη Θράκη -«Οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν» [εικόνες & βίντεο]

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι ολόκληρης της χώρας την Πέμπτη.

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε για σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί στην πλατεία Ομονοίας, ενώ στις 11 ξεκίνησε και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Όχι άλλες περικοπές σκίστε τα μνημόνια που λέγατε εχθές», «παιδεία -υγεία -ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό», «με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «ούτε Δ.Ν.Τ ούτε και ΕΕ πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ» και «πληρώσαμε το χρέος δυο και τρεις φόρες τώρα να πληρώσουν οι καπιταλιστές», είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην πορεία.

Στους δρόμους και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, στην παιδεία, στα νοσοκομεία και στους δήμους.

Οι πορείες έγιναν ενάντια σε αλλαγές και μέτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, στα εργασιακά, στην κινητικότητα, κ.α. με αιτήματα, μεταξύ άλλων, τη μόνιμη και σταθερή εργασία και νέες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων στο δημόσιο. Στις συγκεντρώσεις και τις πορείες συμμετείχαν και φοιτητές και πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε από την ΕΔΟΘ και τις ΕΛΜΕ, πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητές στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ στην οδό Αγίας Σοφίας. Και οι δύο πορείες, που ακολούθησαν μετά τη λήξη των συγκεντρώσεων, κατέληξαν με διαφορά μισής ώρας έξω από το ΥΜΑΘ.

Πορεία και στην Κρήτη

Δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα από εργαζομένους στον δημόσιο τομέα στο Ηράκλειο μια από την ΑΔΕΔΥ και μια από το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό τα εργασιακά αλλά και για τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία. Εξάλλου το ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια όπου με πανό και συνθήματα ζήτησαν την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις κά ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EUROKINISSI, INTIMENEWS,

Βίντεο: Τhousandnews

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ