Νίκος Ξυδάκης: Οι πρόωρες εκλογές δεν συμφέρουν κανέναν

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» υποστήριξε πως τα σενάρια πρόωρων εκλογών δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτούς που «τους βολεύει στην πολιτική ατζέντα και τη ρητορική τους».

Πρόσθεσε πως οι εκλογές σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν συμφέρουν κανέναν, «ούτε τους δανειστές σε μια περίοδο που υπάρχουν ανοιχτά πάρα πολλά, τεράστια μέτωπα στην Ευρώπη».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που είναι επιτακτικό πλέον είναι να δούμε πώς φανταζόμαστε τη ζωή, την κοινωνία και την οικονομία πέρα από την πολιτική των μνημονίων»

Αναφορικά με τον προυπολογισμό σχολίασε ότι υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά που αφήνουν στην κυβέρνηση περιθώρια ελπίδας. Το πρώτο είναι ότι σε περίπτωση πλεονάσματος θα υπάρξει ένα κοινωνικό περίσσευμα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των πολιτών και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει μία προγραμματισμένη πρόβλεψη για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

«Μόλις θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης θα πρέπει να έχουμε προσαρμογές ώστε να κρατήσουμε τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά ταυτόχρονα να δίνουμε ανάσες στους συμπολίτες μας, στους εργαζόμενους, σ' αυτούς που παλεύουν στο ελεύθερο επάγγελμα, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που πλήττονται» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατέληξε σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ: «Εγώ δεν θα ήμουν εναντίον της Τουρκίας, με την έννοια ότι όσο πιο κοντά την έχεις και συνομιλείς τόσο περισσότερο βοηθάς τον τουρκικό λαό εν τέλει. Αυτός ο μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός μετασχηματισμός που συντελείται στην Τουρκία πολύ φοβάμαι ότι είναι προς μια αυταρχική κατεύθυνση που απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη. Ο αντικειμενικός στόχος θα ήταν να την κρατήσουμε κοντά για το όφελος του τουρκικού λαού»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ