Ικανοποιημένο το 50% των Γερμανών από τη Μέρκελ - iefimerida.gr

Ικανοποιημένο το 50% των Γερμανών από τη Μέρκελ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP Photo/Michael Sohn
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ικανοποιημένο με την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ δηλώνει το 50% του συνόλου των ερωτηθέντων, το 68% των ψηφοφόρων του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και των Πρασίνων και το 58% των αριστερών.

Επίσης ικανοποιημένο δηλώνει το 58% των αποφοίτων λυκείων και πανεπιστημίων.

Το 48% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του περιορισμού της διάρκεια της θητείας των καγκελαρίων,το 37% θεωρεί ότι δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι είναι αρκετές, ενώ το 49% απορρίπτει τον χρονικό περιορισμό. Κατά του περιορισμού τάσσονται κυρίως όσοι είναι μεταξύ 18-29 ετών (56%) και το 64%των υποστηρικτών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern.

Το 47% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του να ασχολείται η καγκελάριος περισσότερο με τα προβλήματα της Γερμανίας και όχι με τα διεθνή θέματα, το 86% εξ αυτών μάλιστα είναι υποστηρικτές του δεξιού λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Το 54% των ερωτηθέντων θα συμφωνούσε με την μετακίνηση του νυν προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς όταν εκλεγεί το Φεβρουάριο του 2017 νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ο τωρινός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, δεν τον εγκρίνει το 24% και το 22% δεν εκφράζει άποψη.

Τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σούλτς θα τον ψήφιζε το 27 % για καγκελάριο αντί του προέδρου του κόμματός του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εάν ο καγκελάριος εξελέγετο απ΄ευθείας από τον λαό, ενώ την νυν καγκελάριο Μέρκελ το 49%. Αν ήταν υποψήφιος ο Γκάμπριελ θα τον ψήφιζε το 16% και την πρόεδρο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος το 50%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ