Δεκάδες οι νεκροί από επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες στην Νιγηρία - iefimerida.gr

Δεκάδες οι νεκροί από επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες στην Νιγηρία

Νιγηρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο αιματοκύλισμα στην Νιγηρία μετά την πολύνεκρη επίθεση της ακραίας ισλαμιστική τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία σε επίθεσή της ανήμερα των Χριστουγέννων σκότωσε 27 άτομα.

Δεκάδες είναι οι νεκροί από δύο ακόμη εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν στην πόλη Νταματούρου στη βόρεια Νιγηρία, ανεβάζοντας σε πέντε τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες που σημειώθηκαν στη Νιγηρία, σημαδεύοντας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Για όλες τις επιθέσεις την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ: «Είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, περιλαμβανομένης αυτής κατά της εκκλησίας της Μαντάλα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις επιθέσεις στα βόρεια της χώρας μέσα στις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο Άμπουλ Κακά, εκπρόσωπος της Μπόκο Χαράμ.

Η οργάνωση αυτή ονομάζεται Μπόκο Χαράμ, και έχει ιδρυθεί στα μέσα του 2009 έχοντας στις τάξεις της και άτομα ανώτερου κοινωνικού κύρους όπως πανεπιστημιακούς αλλά και πολίτες με υψηλά εισοδήματα.
Στόχος της, είναι η ίδρυση ισλαμικού κράτους στην Νιγηρία, η οποία είναι και η πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα με πληθυσμό περίπου 160 εκατομμυρίων ανθρώπων. Στον βορρά της χώρας πλειοψηφούν οι Μουσουλμάνοι, ενώ στον Νότο, οι Χριστιανοί.
Η Μπόκο Χαράμ, θέλει να απαγορεύσει την κατανάλωση αλκοόλ στην χώρα, αλλά και να επιβάλει την Σαρία, δηλαδή το ισλαμικό δίκαιο.

Στη διάρκεια του '09, οι αρχές ασφάλειας σκότωσαν σε μάχες περίπου 800 ανθρώπους κοντά στο Καμερούν. Σκότωσαν, τότε, και τον ηγέτη Μοχάμεντ Γιουσούφ. Η σέκτα Μπόκο Χαράμ επαναδραστηριοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες του '10.

Πέρυσι το καλοκαίρι σκότωσε μάλιστα και 24 ανθρώπους στο αρχηγείο του ΟΗΕ στην Αμπούζα.
Η Μπόκο Χαράμ συστάθηκε πριν απο σχεδόν 8 χρόνια και σήμερα διασυνδέεται, με την Αλ Κάιντα για το Μαγρέμπ, την AQMI, με τους ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, και με τους αντάρτες Σεμπάμπ στη Σομαλία, όπου και εκπαιδεύει προσωπικό της, ώστε να αναλάβει "τζιχάντ" -"ιερό πόλεμο".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ